Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dragonfruit – “Apples”

Foto: Kenawy

Net zoals bij ons, lopen er ook bij onze Nederlandse noorderburen heel wat leuke, opkomende bands rond. Zo maakten we onlangs kennis met Dragonfruit; een viertal uit Rotterdam dat zichzelf omschrijft als de liefdesbaby van sample-hiphop en neo-soul. Als dat je al warm maakt, wacht dan maar tot je de band effectief hoort. Verwacht je aan een breed spectrum van van alles en nog wat, waar je ook nog eens op kan dansen. Voorlopig brachten de Nederlanders nog maar vijf singles – waarvan één instrumentale – op de markt, maar na bijna een half jaar stilte pikken ze de draad vandaag alweer op met “Apples”.

We blijven dus in het fruitige sfeertje, wat alleen maar in het voordeel van de band speelt. Al vanaf de eerste noten wordt duidelijk waar Dragonfruit naartoe wil: een lekker kleurrijk jasje hangen rond het soms ietwat donkere imago van r&b. Met vrolijke, dromerige elektronicasamples worden we als het ware betoverd, maar de echte ster van het nummer moet dan nog komen. Zangeres Danique van der Vlugt windt vriend en vijand om haar vinger met haar intrigerende, zwoele stem, waardoor zij de kers – of misschien beter de appel – op de taart is. Doordat dit nog maar de vijfde single van het collectief is, is de vooruitgang op het nieuwste exemplaar zeker hoorbaar. Het gaat de goeie richting uit voor Dragonfruit, dus houd ze maar in het oog!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.
2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.