Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Accept – “Too Mean To Die”

© CPU – Sven Michiels

Toen we ook vandaag op zoek gingen naar zekerheden in het leven, kwamen we Accept tegen. Deze Duitse groep is nog altijd springlevend na een carrière van dertig jaar in de sector van de harde metalen. Dat is niet iedereen gegeven. Maar goed, Duitsers zijn zelden eendagsvliegen. Daar zijn ze te efficiënt voor. “Balls To The Wall”, toen nog met zanger Udo ‘Ik gorgel elke avond met een mengsel van Jack Daniels en steengruis’ Dirkschneider, maakte Accept onsterfelijk. Waarna de groep rustig verderploegde, met in totaal vijftien albums en dertien ex-leden tot gevolg. Alleen gitarist Wolf Hoffman was erbij van in het prille begin. Wunderbar.

En nu is er dus “Too Mean To Die”, ongetwijfeld een autobiografisch nummer. De snelle riff is het minder getalenteerde neefje van Dio’s “Stand Up And Shout”, maar laat dat de pret niet drukken. De dubbele basdrum kickt in, zanger Mark Tornillo doet zijn best om te klinken als Dirkschneider en we zijn vertrokken voor vier minuten pretentieloze metal: onze benen gaan in spreidstand en we gooien de luchtgitaar vervaarlijk in het rond. Ah, de schoonheid van clichés. Na dit nummer sprong Spotify automatisch naar “Balls To The Wall.” Onze dag was weer gemaakt.

Het album Too Mean To Die verschijnt op 15 januari 2021.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Pawns & Kings"

Wanneer het iets steviger mag, weten we dat we terecht kunnen bij Alter Bridge. De Amerikanen hebben sinds hun oprichting in 2004…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Evil Invaders - "In Deepest Black"

De tijd vliegt. Het moment dat de Noord-Limburgse speedmetalband Evil Invaders goud haalde op de Limbomania in de Muziekodroom ligt intussen bijna…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Accept, Eskimo Callboy en twaalf anderen voor Alcatraz Festival

We kregen gisteren weer verschrikkelijk nieuws van de overheid met betrekking tot de concerten en evenementen komende weken. Maar zoals steeds blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.