Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Bunny – “Dákiti” (feat. Jhay Cortez)

Bad Bunny is een van de populairste namen in het reggaetonmilieu en geniet ondertussen ook buiten Zuid-Amerika van een groeiende populariteit. Dit jaar bracht hij met YHLQMDLG een veelgeprezen album uit dat hem nog meer op de internationale kaart zette en ook bij een alternatiever publiek in de smaak viel. Zijn gigantisch bereik gebruikt de excentrieke artiest regelmatig om maatschappelijke problemen aan te kaarten en zo zet hij zich ook in tv-optredens regelmatig in voor de LGBTQ-gemeenschap. Tevens is Bad Bunny ook gekend als zeer productieve artiest en zo mogen we in november alweer een nieuw album verwachten met El Último Tour del Mundo. De Jhay Cortez-samenwerking “Dákiti” mag ons daar nu al voor warm maken.

Kwantiteit gaat niet altijd gepaard met kwaliteit, behalve dan als je Bad Bunny bent. Met “Dákiti” doet de eigenwijze Puerto Ricaan weer exact dat waar hij zo goed in is en dat is een vernieuwende vorm van reggaeton brengen. Het typische ritme waarvoor reggaeton gekend is, werd ook op “Dákiti” ingezet, maar door de zeer diverse synths en instrumentatie hebben we niet het gevoel dat Bad Bunny in herhaling treedt. “Dákiti” is ook niet de eerste samenwerking met het nieuwe Zuid-Amerikaanse fenomeen Jhay Cortez en de fijne wisselwerking zorgt weer voor een zeer goed uitgebalanceerd nummer.

Op zondag 11 juli staat Bad Bunny op Les Ardentes naast andere kleppers zoals Cardi B, Damso, A$AP Ferg en Burna Boy.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Drake - For All The Dogs (★★★): Een dobermann met een zachte pels

Wanneer de grootste naam uit de hiphop-scene een nieuw album dropt, zit er maar een ding op: alles aan de kant gooien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Bunny - "UN PREVIEW"

Dat Bad Bunny al enkele jaren de meest gestreamde artiest is op Spotify (en dus populairder is dan Taylor Swift, Beyoncé of…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Scott - "K-POP" (feat. Bad Bunny & The Weeknd)

Travis Scott is terug! De Amerikaanse rapper en producer brengt volgende week met Utopia zijn vierde soloalbum uit, vijf jaar na de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.