Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buzzard Buzzard Buzzard – “30,000 Megabucks”

Buzzard Buzzard Buzzard begon als slaapkamerproject, maar is intussen een van de meest veelbelovende jonge rockbands van het Verenigd Koninkrijk. Volgens frontman Tom Rees luister je best ironisch naar hun muziek, maar met hun nieuwe single “30,000 Megabucks” bewijst het Britse viertal wederom dat dat met zoveel talent eigenlijk helemaal nergens voor nodig is.

De mannen van Buzzard Buzzard Buzzard hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag de mosterd halen bij bejaarde rockers en gevestigde waarden in het rocklandschap. Dat is op “30,000 Megabucks” te horen; de eerste tien seconden van het nummer lijken verdacht veel op de intro van “Evil Eye” van Franz Ferdinand en meteen daarna wordt het plots net een AC/DC-nummer. Aangezien John Lennon hun Jesus Christ is, zal het niet verwonderen dat de samenzang die daarop volgt een beetje aan The Beatles doet denken. Buzzard Buzzard Buzzard zou Buzzard Buzzard Buzzard echter niet zijn indien ze aan dit alles geen eigen, vernieuwende draai gaven. Ook een vleugje humor is, zoals we van hen gewend zijn, niet ver te zoeken. Kortom, de groep trakteert ons op een amusant en muzikaal sterk nummer dat smaakt naar meer.

Instagram / Facebook / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Buzzard Buzzard Buzzard - “Crescent Man Vs Demolition Dan"

Buzzard Buzzard Buzzard is een indierockband met vele gezichten, maar de laatste tijd lijkt het gevoel van de jaren ’80 de gedachtegang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.