AlbumsRecensies

ROLE MODEL – our little angel (★★★): Voorzichtige stap richting een debuutalbum

Tucker Pillsbury, ook wel bekend als ROLE MODEL, is een artiest die we zeker in de gaten moeten houden. De 23-jarige zanger brengt immers zijn derde ep uit genaamd Our Little Angel. Na zijn skiongeluk in 2017 kwam hij in isolatie terecht en zocht hij een uitlaatklep voor zijn emoties. Gelukkig bleek muziek deze uitlaatklep te zijn en verwelkomt de muziekindustrie sindsdien een nieuw poptalent. Hetzelfde jaar lanceerde hij zijn eerste ep ARIZONA IN THE SUMMER. Zijn fanbase groeide en zijn singles krijgen veel aandacht. Doorheen zijn carrière kreeg ROLE MODEL zelfs verschillende complimenten van collega’s Omar Apollo en Boy Pablo.

De wereld maakte voor het eerst echt kennis met ROLE MODEL in 2019 op het bekende Amerikaanse muziekfestival Lollapalooza. Dit was zijn eerste optreden ooit. Een paar maanden later verscheen zijn tweede ep oh, how perfect. Zijn carrière ging werkelijk van start toen hij hits scoorde met zijn singles “Hello!” en “that’s just how it goes“.

Our little angel begint met “Alive”. Een verrassende keuze want het nummer blijkt country te zijn. Het is nochtans een mooie opener waarin hij verklaart dat hij zich eindelijk terug goed voelt na een lange worsteling met negatieve gevoelens in zijn leven. Het is niet de laatste keer dat Tucker zo openhartig praat over zijn emoties. Hij wilt zijn muziek zo eerlijk mogelijk maken, en dat merken we. Ondanks dat het album start met relatief positieve nummers, keert het tij snel. Op het eerste gezicht lijkt hij de hartbrekende teksten iets meer achterwege te laten, maar niks lijkt minder waar. De pijnlijke ervaringen en diepe teksten verstopt hij onder een laagje energieke en vrolijke deuntjes.

De situaties waarover gezongen word, zijn toepasselijk, iedereen heeft wel eens een gelijkaardig tafereel meegemaakt. De cliché onderwerpen zoals liefde en liefdesverdriet zijn terugkerende elementen binnen zijn muziek en blijken voor hem ook een succes te zijn. Ondanks dat zijn refreinen aanstekelijker en levenslustiger zijn dan eerder werk, heeft ROLE MODEL het nog vrij voorzichtig aangepakt. Dat Tucker over talent bezit is geen raadsel, alleen had hij iets meer risico mogen nemen. Nu is het in ieder geval afwachten tot zijn debuutalbum, waar tot heden nog geen sprake van is. Hopelijk durft hij uit zijn comfortzone te treden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

68 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Coldplay - Music of the Spheres (★★½): Duidelijke spreidstand

Het is alweer tweeëntwintig jaar geleden dat Coldplays debuutalbum Parachutes verscheen en de wereld met verstomming sloeg. Hun ster rees snel verder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FLETCHER - "girls girls girls"

We hebben er even op moeten wachten, maar FLETCHER is terug met een nieuwe single. Deze maakt deel uit van haar langverwachte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.