InstagramMuzieknieuwtjesUitgelicht

Speel thuis de Dansende Beren Cafémuziekquiz

Vorige week werden we door café BarBroos in Gent uitgenodigd om een muziekquiz in elkaar te steken. Die avond speelden er tien ploegen van vier mensen mee. Helaas was de quiz al ruim op voorhand uitverkocht, en we vonden het jammer dat niet iedereen eraan kon deelnemen. Daarom hebben we hem online gezet. Ideaal om de lege avonden tijdens deze semi-lockdown door te komen.

De quiz bevat als rode draad het thema dieren en dus kreeg iedere ronde een dierennummer als titel. De tafelronde bestaat dan weer uit poezenhoezen. De quiz zelf bestaat uit vijf rondes met telkens een specifiek thema dat ook als tip kan dienen. De eerste ronde bevat enkel intro’s; de tweede ronde is een slangenronde, waarbij de laatste letter de beginletter is van de volgende band en iedere titel een dier bevat; ronde drie gaat over kleuren; bij ronde vier maak je een reis rond de wereld; en afsluiten doen we met allemaal bands die een, al dan niet coronaproof, concert gaven.

De volledige quiz vind je via deze link.

Natuurlijk verwachten we dat je de quiz op een zo eerlijke manier mogelijk speelt. Het is leuker om je kennis te testen zonder hulpmiddelen! Je kan ons de antwoorden doorsturen naar wedstrijd@dansendeberen.be; wij verbeteren dan je bladen en bezorgen je dan de oplossingen! Hou het fair en veel plezier.

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.