Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports – “Baby Baby”

De broers Theriot en Cale Chronister

Nee, dit artikel gaat niet over Justin Bieber en zijn “Baby” die een comeback maken uit 2010. Wel over de nieuwe single van Sports, dat zich omschrijft als ‘a band of wizards from Oklahoma, conjuring pop music spells for ears just like yours’. De groep, bestaande uit de broers Christian en Jacob Theriot en hun vriend Cale Chronister, debuteerde in 2015 met de langspeler Naked All the Time. Zowel deze plaat als opvolger People Can’t Stop Chilling staan garant voor blitse lo-fi geluiden en leverden hen een hoop lovende commentaren op, met name door songs als “You Are the Right One” en “Panama”.

Met deze nieuwe single zoekt Sports opnieuw hun typerende atmosferische en ritmische vibes op. Het lied begint met een repetitieve synthesizermelodie die ons wat aan Tame Impala doet denken. Voor de tekst van “Baby Baby” baseerde Cale Chronister zich op het idee van co-afhankelijkheid. ‘Mijn emoties zijn afhankelijk van de emoties van een ander. Het is een vicieuze cirkel: ik ben niet in staat om iemand die huilt te troosten, en hun verdriet maakt mij meer overstuur dan dat zij zijn’, verklaart hij. Dit herkenbaar persoonlijk verhaal wordt verteld op de tonen van sterke elektronische productie. We kunnen alleen aanraden om je ook te laten meeslepen in de innerlijke strijd van de artiest.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Novgrod - "Japan"

Nog nooit gehoord van Novgrod? Dat is niet verbazend: met een schamele 51 maandelijkse luisteraars op Spotify blijft zanger en gitarist Giel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yot Club - "Alive"

Yot Club is het lo-fi indieproject van Ryan Kaiser, een jonge muzikant uit Wisconsin. In januari 2019 verhuisde hij naar Mississippi om…
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.