Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Future Utopia – “What Matters Most?” & “Stranger in the Night” (feat. Arlo Parks)

De naam Future Utopia zegt je misschien niet veel, maar de kans dat je al een nummer hoorde van hem is redelijk groot. Niet als artiest dan welteverstaan, maar Fraser T Smith is een veelgevraagd producer. Zo zat hij bijvoorbeeld achter de knoppen van de debuutplaten van Stormzy en Sam Smith. Met die albums sleepte hij natuurlijk heel wat prijzen in de wacht, maar dat was uiteindelijk altijd in de schaduw van een bekende artiest. Nu neemt Smith het heft zelf in handen en komt hij onder zijn artiestennaam Future Utopia binnenkort met een eigen album naar buiten. Zingen doet hij zelf niet, maar doordat hij zo’n invloedrijk producer is, heeft hij heel wat toppers weten te strikken die een gastbijdrage zullen leveren op 12 Questions. Zo kunnen we onder andere Dan Smith van Bastille, acteur en zanger Idris Elba en opkomende ster Arlo Parks verwachten op dat album. Nu krijgen we die laatste te horen op voorsmaakjes “Stranger in the Night” en “What Matters Most?”.

“What Matters Most?” kunnen we uiteindelijk niet echt een single noemen, maar het werd wel de inleiding van “Stranger in the Night”. Nadat een computergestuurde stem ons vraagt wat het belangrijkste is, krijgen we een zwoel stukje parlando van Arlo Parks voorgeschoteld. Met wat lichte piano en futuristische geluiden op de achtergrond worden we meteen betoverd. Die piano loopt dan over in “Stranger in the Night”, waarna de stem van de Britse ook een pak hoger klinkt. De elektronische geluiden slaan om in een lichte r&b-beat en Arlo maakt opnieuw uitermate goed gebruik van haar zeemzoete stem, zoals we dat zo graag hebben. Het is een nummertje geworden om lekker op weg te dromen, zeker nadat die leuke xylofoon nog voor een extra dromerige sfeer zorgt. Voor je het goed en wel beseft, is de single zelfs al voorbij, waardoor we graag uitkijken naar het album in zijn geheel.

12 Questions verschijnt op vrijdag 23 oktober.

Future Utopia: Facebook / Instagram

Arlo Parks: Facebook Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 oktober 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief