Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ben Wolf – “Ultraviolet”

Ben Wolf werd geboren in Londen, maar bracht het gros van zijn jeugd door in een landelijk Belgisch dorpje. Met een internationale opvoeding in een academisch gezin was hij voorbestemd om dokter te worden. De dood van zijn beste vriend bracht hier echter verandering in. In deze verschrikkelijke periode stortte hij zich namelijk op het schrijven van zijn eigen nummers, en enkele jaren later besloot hij om de universiteit definitief te verlaten zonder diploma en zich volledig te focussen op zijn muzikale carrière.

Nu, meer dan ooit, is dit new kid on the block vastbesloten om zijn leven met volle teugen te beleven en te doen wat hij het liefste doet: muziek maken. Beginnen doet hij alvast met het uitbrengen van het veelbelovende “Ultraviolet”. In deze popsong brengt Ben een korte samenvatting van zijn eigen verhaal van student geneeskunde naar muzikant. Hij zegt zelf dat zijn eerste nummer staat voor verandering en hoe hij zich voelde tijdens het studeren voor zijn diploma. Nu hij deze woede heeft losgelaten en de stap heeft gemaakt om aan zichzelf te werken, zijn zijn emoties ook veranderd. Bovendien staat “Ultraviolet” symbool voor de bijenkorfmentaliteit die hij voelde als geneeskundestudent waarbij hij steeds zijn zesde zintuig moest onderdrukken voor de ultraviolette gloed. Toen zijn frustraties het hoogtepunt bereikten, besloot hij de bijenkorf te verlaten en volgde hij het pad naar zijn eigen nectar.

Deze nectar zorgt, nu al, voor een zoete popsong die smaakt naar meer. Imker Ben legt zijn eigen alvast een hoog niveau op, waarbij hij alleen de beste bijen het werk laat doen. Aan Ben dus de blijvende taak om de bijen zorgvuldig te selecteren en de wereld te blijven vermaken met heerlijke honing. Het is alvast de tijd van het jaar om ’s morgens wakker te worden met een heerlijke portie honing.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

9 posts

About author
"Muziek is de moedertaal van het hart."
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Misery Signals - Ultraviolet (★★★½): Hardcore metal volgens het boekje

Bands die na ettelijke jaren (in dit geval zeven) terugkomen om een nieuwe plaat uit te brengen: het kan vaak maar twee…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 28 maart - 3 april

Het was een drukke week voor filmpjes. De bands waren in vorm en de laatste week van maart bleek het perfecte moment om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.