Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux – “Live Another Life”

De experimentele postrockband Son Lux bracht ons in het verleden al heel wat intrigerende nummers. De al sinds 2008 actieve groep ontwikkelde doorheen zijn carrière een unieke sound die te horen is in nummers zoals “Easy”, “Lost It To Trying” en “Slowly”. Het is een sound geworden waar we na zeven ep’s en zes albums enorm van zijn beginnen houden. Eén van die albums is Tomorrows I dat midden augustus uitkwam. Het is het eerste deel van Son Lux’ nieuwe plaat die in drie delen uitgebracht zal worden. Alvast iets om naar uit te kijken!

Als voorsmaakje op het tweede deel van Tomorrows brengt het trio een nieuwe single uit. “Live Another Life” is een typisch Son Luxnummer waarin de bijzondere stem van Ryan Lott centraal staat. De vocals worden aangevuld met enkele stukjes van strijkinstrumenten, iets wat ook al hier en daar in Tomorrows I te horen was. Dankzij de opbouwende beats creëren de muzikanten gestructureerde chaos zoals we ze in hun nummers graag hebben. Die ‘structuur in de chaos brengen’ ligt trouwens in lijn met de boodschap die het lied met zich meebrengt. Soms kan je jezelf verliezen in een relatie zonder stil te staan bij wat jij nu echt wil. Probeer dan even orde te scheppen in je hoofd, denk na of de liefde wel nog volstaat en of het niet beter is om ‘another life’ te leiden.

Naast hun nieuwe single bracht Son Lux ook een alternatieve versie van het nummer uit: “Live Another Live (Heal for Me)” feat. Nappy Nina.

FacebookInstagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 posts

About author
Meestal een blij (en dansend) beertje!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Son Lux - Tomorrows (★★★★): Naar een morgen waarin alles beter is

‘Morgen wordt alles beter’, het is een slagzin die we na ondertussen meer dan een jaar leven met beperkte vrijheden maar al…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux - "Plans We Made"

Sinds de release van hun laatste studioalbum Brighter Wounds (2018) heeft Son Lux niet stil gezeten. Er verschenen twee platen met daarop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.