Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Ólafur Arnalds – “Loom” (feat. Bonobo)

© CPU – Chris Stessens

Het is en blijft onmogelijk om Ólafur Arnalds in een muzikaal hokje onder te brengen, maar de IJslandse multi-instrumentalist slaagt er keer op keer in om de juiste snaar te raken. Na de samenwerking met JFDR eerder dit jaar voegt Ólafur Arnalds deze keer een grote naam toe aan de tracklist van zijn volgende album. Voor zijn nieuwe single “Loom” kreeg hij immers de hulp van de Britse dj en producer Bonobo. Een combinatie waar wij het op papier alvast warm van krijgen.

“Loom” kwam tot stand na een kampeertrip van beide heren doorheen het prachtige landschap van IJsland. Ólafur Arnalds en Bonobo kropen na afloop van hun trip enkele dagen samen de studio in en componeerden samen dit sfeervolle nummer. Volgens Ólafur Arnalds was het nochtans niet de bedoeling dat “Loom” ooit werd uitgebracht, maar bij het maken van zijn nieuw album Some Kind Of Peace bleef het nummer door zijn hoofd spoken. Sluit gerust even je ogen tijdens het beluisteren van “Loom” en laat je meevoeren op de prachtige golven van de melodie.

Some Kind Of Peace komt uit op 6 november.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonobo – “Fold” (feat. Jacques Greene)

Toen Bonobo zijn carrière in 2000 startte, bracht hij nog vooral chill-out en ambientmuziek uit. Meer dan twee decennia later is zijn…
InstagramLiveRecensies

Bonobo @ Vorst Nationaal: Trip door een nieuwe wereld

Het was weer enkele jaren geleden dat elektronicawonder Bonobo voet zette op Belgische bodem. Zaterdag was het nog eens zover en daar…
LiveRecensies

Ólafur Arnalds @ Koninklijk Circus: Georchestreerde rust en chaos

IJsland heeft op muzikaal vlak een mooi en divers landschap. Een van de parels is zonder twijfel de componist en multi-instrumentalist Ólafur Arnalds….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.