Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Ólafur Arnalds – “Loom” (Feat. Bonobo)

© CPU – Chris Stessens

Het is en blijft onmogelijk om Ólafur Arnalds in een muzikaal hokje onder te brengen, maar de IJslandse multi-instrumentalist slaagt er keer op keer in om de juiste snaar te raken. Na de samenwerking met JFDR eerder dit jaar voegt Ólafur Arnalds deze keer een grote naam toe aan de tracklist van zijn volgende album. Voor zijn nieuwe single “Loom” kreeg hij immers de hulp van de Britse dj en producer Bonobo. Een combinatie waar wij het op papier alvast warm van krijgen.

“Loom” kwam tot stand na een kampeertrip van beide heren doorheen het prachtige landschap van IJsland. Ólafur Arnalds en Bonobo kropen na afloop van hun trip enkele dagen samen de studio in en componeerden samen dit sfeervolle nummer. Volgens Ólafur Arnalds was het nochtans niet de bedoeling dat “Loom” ooit werd uitgebracht, maar bij het maken van zijn nieuw album Some Kind Of Peace bleef het nummer door zijn hoofd spoken. Sluit gerust even je ogen tijdens het beluisteren van “Loom” en laat je meevoeren op de prachtige golven van de melodie.

Some Kind Of Peace komt uit op 6 november.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….
AlbumsRecensies

Emancipator & Theory 9 - A Thousand Clouds (★★★½): In de voetsporen van Bonobo

Het is duidelijk een zeer productief jaar voor de Amerikaanse producer Emancipator. In april bracht hij zijn zesde studio-album, Mountain Of Memory,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.