Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Wrecked Beach – “Day Destroyer”

Wrecked Beach kreeg eind maart een introductie van ons met hun single “Fade”. Sindsdien bracht de groep uit Vancouver al een debuutalbum uit en probeerden ze hun bekendheid wat te vergroten. Dat laatste lukt vooralsnog niet, maar aan de muziek zal dat zeker niet liggen. Enkele maanden na de release van Eye Tide is de groep al terug met een nieuw nummer dat zomaar eens het beste in hun kleine discografie kan worden. Met “Day Destroyer” zullen er potten gebroken moeten worden.

Waar vorige nummers vaak nog een dromerig sfeertje rond zich hadden, herbergt deze “Day Destroyer” vooral veel psychedelische fuzzvibes. We horen invloeden uit de jaren zestig, maar evengoed brengt de band wat hedendaagse Californische garagerockinvloeden in de muziek. Met zijn twee minuten en dertig seconden is de lengte van het nummer beperkt, maar dat kan niet gezegd worden over het tempo. We horen wat solo’s, wat zingende gitaren en vooral een heuse portie durf. “Day Destroyer” klinkt bij momenten erg vuil, maar concludeert vooral als een heerlijke garagerocksong waarvan we er graag nog meer krijgen.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wrecked Beach - "Fade"

Uit het verre Vancouver in Canada stellen we je Wrecked Beach voor. De band heeft nog niet echt adelbrieven voor te leggen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.