Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Open Mike Eagle – “Death Parade”

Veteraan van de underground Open Mike Eagle is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde namen binnen de hiphopscène. Brick Body Kids Still Daydream uit 2017 was een van die albums die kon raken, kon entertainen en doen bijleren tegelijkertijd. Een Kendrick Lamar van de art rap kunnen we Open Mike Eagle dus wel gerust noemen. Hij wist toch al wat critici voor zijn kar te spannen, maar het grote publiek blijft (spijtig genoeg) voorlopig nog uit. Hopelijk verandert Anime, Trauma and Divorce daar komende vrijdag iets aan.

Op de redelijk simpele beat van “Death Parade” krijgen we in eerste instantie een vrij laidback Open Mike te horen, maar naarmate het nummer vordert, horen we hem luider en meer intens worden. De pijn en frustratie achter de tekst wordt ook dermate duidelijk dat er niet meer naast te kijken is. Naar het einde toe is Open Mike Eagle terug afgekoeld in de post-chorus, maar met strofes ‘Damn, she reached out and put her hands on me / But then we knew we had the math wrong’ toont Eagle dat zelfs wanneer de storm gaat liggen connecties maken moeilijk is. De cyclus van trauma kan opnieuw beginnen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
LiveRecensies

Open Mike Eagle @ Trix (Club): Persoonlijkheid overtuigt, chemie maakt het verschil

Ze waren met welgeteld 38 in de Clubzaal van de Trix, maar je zal ze nooit kunnen verwijten dat ze niet passioneel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Open Mike Eagle - "Burner Account" (feat. Armand Hammer)

Hiphop kan soms een harde business zijn. Artiesten die niet de Spotify-miljoenen najagen en gewoon hun eigen ding doen worden nogal vaak…
AlbumsRecensies

Open Mike Eagle - Anime, Trauma and Divorce (★★★★): Stilte na de storm

Eerder beschreven we Open Mike Eagle als de “artist’s artist”, en daar blijven we bij. In de tien jaar dat Michael Eagle…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.