Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Open Mike Eagle – “Death Parade”

Veteraan van de underground Open Mike Eagle is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde namen binnen de hiphopscène. Brick Body Kids Still Daydream uit 2017 was een van die albums die kon raken, kon entertainen en doen bijleren tegelijkertijd. Een Kendrick Lamar van de art rap kunnen we Open Mike Eagle dus wel gerust noemen. Hij wist toch al wat critici voor zijn kar te spannen, maar het grote publiek blijft (spijtig genoeg) voorlopig nog uit. Hopelijk verandert Anime, Trauma and Divorce daar komende vrijdag iets aan.

Op de redelijk simpele beat van “Death Parade” krijgen we in eerste instantie een vrij laidback Open Mike te horen, maar naarmate het nummer vordert, horen we hem luider en meer intens worden. De pijn en frustratie achter de tekst wordt ook dermate duidelijk dat er niet meer naast te kijken is. Naar het einde toe is Open Mike Eagle terug afgekoeld in de post-chorus, maar met strofes ‘Damn, she reached out and put her hands on me / But then we knew we had the math wrong’ toont Eagle dat zelfs wanneer de storm gaat liggen connecties maken moeilijk is. De cyclus van trauma kan opnieuw beginnen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 oktober 2020

About Author

Sam Nassiri i guess this must be the place


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Open Mike Eagle – “Death Parade””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief