Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single clipping. – “Pain Everyday”

Je hebt atypisch, en dan heb je clipping. Met abstracte en experimentele hiphop krijg je niet de grootste hoeveelheid fans, maar goede muziek trekt altijd wel aan, zelfs als het een niche is. Na een relatief grote doorbraak gemaakt te hebben met CLPPNG in 2014, vond clipping. het tijd om andere oorden op te zoeken op het buitenaardse Splendor & Misery en het horrorgeïnspireerde epos There Existed an Addiction To Blood van vorig jaar. In de tussentijd was rapper Daveed Diggs te zien in de razendpopulaire en familiale musical ‘Hamilton’, om toch wat de ruwe kantjes van dat imago af te krijgen. “Pain Everyday” is de derde single van een nieuw album dat er snel zal aankomen.

Producers Jonathan Swipes en William Hutson, die al sinds dag één op de muziek van clipping. te vinden zijn, zijn gekend voor hun ongelofelijk hyperactieve en industrial productie. Dat is op “Pain Everyday” niet anders. In eerste instantie krijgen we redelijk rustige en sluipende intro, maar het is ook snel duidelijk dat er een gevoel van urgentie rond het nummer hangt. Die ‘rust’ wordt helemaal opgeblazen in het refrein, waar de beat zich volledig transformeert in een bal van pure chaos, waarbij de paniek in elke vezel van het lichaam kruipt. Clipping. toont zich hier van de meest oncomfortabele en overdonderende kant.

Visions of Bodies Being Burned wordt het vervolg op het horrocore album van vorig jaar. We krijgen die te horen op 23 oktober.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Albums

clipping. - Vision of Bodies Being Burned (★★★★½): Fight or flight

Er is absoluut geen vat te krijgen op het traject van clipping., het hiphoptrio bestaande uit producers Jonathan Swipes, William Hutson en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clipping - "'96 Neve Campbell" (feat. Cam & China)

Clipping is toch een beetje een unicum in de hiphopwereld. Trends volgen zijn woorden die niet in de woordenboeken staan van producers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.