FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (5 oktober – 11 oktober)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Porsh Bet$ – “Handle”

Nog maar een dikke maand geleden bracht Porsh Bet$ zijn debuutsingle “Apple Eyes” uit, maar nu is hij al terug met een fenomenale opvolger “Handle”. Het popdeuntje begint redelijk simplistisch, maar daar brengt het mega catchy refrein al snel verandering in. Gekke geluidjes, stembewerking en een goede portie originaliteit zorgen op “Handle” voor een frisse luisterbeurt die nog even zal nazinderen. Wedden dat Porsh Bet$ nog maar aan het begin van iets groots staat?

The Psychotic Monks – “Closure”

Het was tot nog toe geen gemakkelijk jaar voor het Franse The Psychotic Monks. De band zag zijn drukke tourschema in duigen vallen en zo ook de mogelijkheid om een nog groter publiek aan te boren. Gelukkig gaf dat hen wel de mogelijkheid om hun nieuwe plaat Private Meaning First af te werken. Op de plaat is het nog wachten tot 27 november, maar met het eerste nummer hieruit genaamd “Closure” trekken ze ons nu al helemaal in hun ban. Dreigende gitaren vol distortion zetten al snel de toon en zorgen haast voor een apocalyptische sfeer. Het rommelt en het schuurt langs alle kanten en net dat werkt zo fascinerend.

Hannah’s Little Sister – “Gum”

Hannah’s Little Sister komt uit het kille Britse badstadje Blackpool en toch zit deze muziek vol kleuren. Dat de vier bandleden allemaal een klein hoekje af hebben, helpt daar natuurlijk ook bij. Deze week liet het gezelschap hun derde single op de wereld los en daarmee gaat Hannah’s Little Sister weer een knotsgekke richting op. Hun glamrock vullen ze op “Gum” aan met heel wat andere invloeden en dat zorgt voor een intense luisterbeurt. Deze kleine zusjes worden stilaan groot!

Julia Church – “don’t really care what we call it”

Waarom de Zuid-Afrikaanse zangeres Julia Church haar prachtige thuisland voor het regenachtige London verkoos, is voor ons een raadsel. Gelukkig bood de Britse hoofdstad genoeg inspiratie en heeft ze met “don’t really care what we call it” een fijne popsingle gemaakt, die qua melodie en sfeeropbouw zeer goed tot zijn recht weet te komen.

Dasha – “None of My Business”

De nieuwe Amerikaanse pophoofdstad zou wel eens Nashville kunnen worden, want ook de 20-jarige singer-songwriter Dasha heeft zich er neergelaten. Op “None of My Business” fuseert ze pop met R&B, wat voor een zeer dynamische en catchy track zorgt die ons doet terugdenken aan zorgeloze zomers.

Dansen Dansen

TS7 – “Something Else”

TS7 heeft van de lockdown gebruik gemaakt om zich aan verschillende nieuwe stijlen en genres te wagen. Met zijn nieuwe “Something Else” blijft hij wel min of meer trouw aan zijn gekende sound, maar ons hoor je niet klagen. In iets meer dan twee minuten haalt hij het beste uit zichzelf naar boven en voorziet hij de drop van aardig wat bassen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1340 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.