Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shelter Boy – “Calm Me Down”

Shelter Boy, het soloproject van Still Trees frontman Simon Graupner, maakt het ons, muziekredacteurs, niet eenvoudig. De referenties met Mac DeMarco en de gelijkenissen met King Krule, zowel vocaal als uiterlijk, zijn zo nadrukkelijk aanwezig dat je ze op geen enkele manier kunt ontzien. Maar, Simon speelt het slim. Hij plukt de voornaamste sterktes uit beide acts en maakt er iets eigenzinnig van. Optimistisch, roadtripperig, een vleugje Faces on TV met een sprankeltje Brit rock?

Op de jongeman zijn nieuwste worp “Calm Me Down” moeten we qua melodielijn aan “Breakeven” van The Script denken, terwijl in het refrein het haast de Oasis-kant op gaat. Een bijzondere blend die erg optimistisch en verfrissend complexloos klinkt. Duitsland heeft dus overduidelijk ook hun eigen ‘nonchalante rossekop’ annex toekomstige indiester. Benieuwd wat er nog meer zit aan te komen van deze knul!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Left of the Dial voegt Ramkot, English Teacher, Shelter Boy en 21 anderen aan line-up toe

De voorbereiding van het Left of the Dial showcasefestival in Rotterdam loopt alle enkele maanden op volle toeren. Het belooft in ieder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.