Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lykke Li – “BRON”

I Follow Rivers” zette haar op de kaart en daar is ze nog steeds vooral bekend voor, maar Lykke Li heeft naast die wereldhit ondertussen nog puik werk geleverd. In 2018 bracht de Zweedse met so sad so sexy een fantastisch vierde album uit. Daarna werd het echter redelijk stil rond de muzikante. Vorig jaar was ze nog te horen op “Late Night Feelings” en “2 AM” van producer Mark Ronson en eerder deze maand kwam ze met een zenuwslopende cover van “I Will Survive“, maar nu is ze eindelijk terug met eigen materiaal!

De nieuwe single is volledig Zweedstalig, iets wat we niet gewoon zijn van Lykke Li. Zoals menig liefhebber van Scandinavische krimi wel weet, laat ‘bron’ zich vertalen naar ‘brug’. De brug naar het singleleven wordt hier overgestoken en dat op een vrij emotionele manier. De manier waarop Lykke Li ‘Låt mig gå’ zingt komt zeker binnen en hoewel ons Zweeds niet hoogstaand is, is de link met ‘Laat me gaan’ snel gelegd. Toch hoeft de Zweedse tekst niet op andere talen te lijken om ons de tristesse te laten voelen. Een dansbare popsong is “BRON” niet, maar het is wel een sterke wederkeer naar de muziekwereld.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

587 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Mark Ronson - Late Night Feelings (★★★★): Donkere funk van de bovenste plank

Donkere zomerfunk, dat is de beste manier waarop we de nieuwste langspeler van dj en producer Mark Ronson kunnen omschrijven. Op Late…
AlbumsRecensies

Vacation Forever - Vacation Forever, Forever (★★★★): Ontdekking van tropical emo

In april raadden we je al aan om Vacation Forever, het soloproject van de hippe, jongere broer van Lykke Li, in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Ronson ft. Lykke Li - "Late Night Feelings"

Wie Mark Ronson zegt, zegt “Uptown Funk”. Die samenwerking met Bruno Mars is lang niet zijn enige hit. De Brit werkte onlangs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.