Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LÖNA – “If I Could Do It Again”

LÖNA bracht vorig jaar zijn debuutsingle uit en sindsdien komt de band om de zoveel tijd met nieuwe muziek. Vandaag komen ze met hun provocerende single “If I Could Do it Again”. De Haarlemse tweeling experimenteert al jaren met muziek. Zo hebben ze samen in enkele bands gespeeld waar ze indie brachten. In 2018 ontdekten Madelon en Danielle Bruinhof hun echte muzikale aard. Op een uitstap naar Scandinavië vonden ze de liefde voor elektronische dreampop; ze haalden hiervoor hun inspiratie bij artiesten zoals onder andere Björk en Tove Lo, alsook Vök. In samenwerking met muziekproducer Marg van Eenbergen bracht LÖNA doorheen 2020 verschillende singles uit over topics als slutshaming, feminisme en LGBTQ+.

De donkere stijl van hun muziek is in perfecte harmonie met de boodschap die ze willen overbrengen in hun nieuwste single. Op de borden die de zussen vasthouden terwijl ze zich uitkleden, staan boodschappen die heel wat vrouwen in hun leven naar zich toe geworpen krijgen. Er wordt een standpunt gemaakt over ‘juiste’ en ‘foute’ vrouw. Ook over de ongelijkheid van borsten aan een vrouwenlichaam wordt een krachtig statement gemaakt. Deze convicties worden vergezeld door zware darkpop met ijzige ondertonen van een synthesizer. De lyrics in het nummer sluiten hier mooi op aan. Ze hebben het over je eigen leven willen leiden, geen spijt hebben van je daden en gewoon doen waar je zin in hebt. Want wat zou het je moeten schelen wat andere mensen over je denken? Volgens deze krachtige dames helemaal niets. ‘If I could do it again, I wouldn’t change anything’. Een sterke boodschap waarmee het nummer afgesloten wordt.

Het nummer is een stap vooruit in onze huidige maatschappij, waarin slutshaming nog steeds een veelvoorkomend fenomeen is. Het opent de ogen en maakt ons weer wat bewuster over de verschrikkelijke woorden die vrouwen dezer dagen allemaal moeten slikken. Goed gedaan dames!

Facebook / Website

20 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Birdy - "Surrender"

Birdy – een alias voor de Engelse zangeres Jasmine van den Bogaerde –  is vooral bekend om haar zachte stem en haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Bassett - "Lie Lie Lie"

Joshua Bassett heeft met zijn derde single “Lie Lie Lie” het begin van het nieuwe jaar goed ingezet. De hoofdrolspeler uit High…
AlbumsRecensies

Sleaford Mods - Spare Ribs (★★★★): Duistere vibes en dansbare beats

Andrew Fearn en Jason Williamson van Sleaford Mods zijn nog steeds boos op alles en iedereen; veel veranderde er dus niet voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.