Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Y.O.G.A. – “Your Devotion”

Bij Dansende Beren houden ervan om nieuwe bands te ontdekken en deze week leidde onze neus ons naar Australië. Daar vonden we een nieuwe band genaamd Y.O.G.A. (You’re Only Great Always) en er hangt nog wat mysterie rond. Na wat opzoekwerk kwamen we terecht bij Alister Wright, Reuben Styles en Sebastian Bartels en zo gingen er wel enkele belletjes rinkelen. Die eerste maakt deel uit van Australische alternatieve rockband Cloud Control. De groep bracht gedurende het vorige decennium vier albums uit, maar de afgelopen jaren was het stil rond het viertal. Reuben Styles bracht recentelijk wel heel wat materiaal uit en dat samen met Adam Hyde als Peking Duk. Op een langspeler is het nog even wachten bij dit duo, maar na het horen van de debuutsingle van Y.O.G.A. hopen we dat Hyde eerst op zijn nieuw muziekproject focust.

“Your Devotion” begint met een intro die meteen doet denken aan een western. Twee cowboys staan klaar voor een vuur duel en wachten tot de klok twaalf keer slaat. De spanning is te voelen en wat later breekt het duel los. Gitaarklanken die doen denken aan cowboys worden gecombineerd met muziek en zang die dan weer doet denken aan Tame Impala. Het funky nummer doet goesting ontstaan om de benen los te gooien en het is dan ook jammer dat het lied ‘slechts’ vier minuten duurt.

De debuutsingle van Y.O.G.A. had dus gerust wat langer mogen duren, maar kwaliteit primeert uiteraard boven duur. In de intro kregen we al enkele langgerekte en lage aaaaaa’s te horen en op het einde van het lied zijn het korte en hoge aaa’s die naar het hoofd worden geslingerd. Onder andere daardoor krijgt het lied een wat magisch uitstraling en dat wordt dan nog eens gecombineerd met wat futuristische geluiden. “Your Devotion” is een fantastische debuutsingle waarop uiteenlopende sferen vlekkeloos met elkaar gecombineerd worden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeaturesRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.