Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep – “Apricots”

Bicep is een van de hipste artiesten in de wereld van de elektronische muziek, en die hype willen ze nog wat aanwakkeren door begin 2021 hun nieuwe album Isles te releasen. Het begon allemaal in 2008 toen het toenmalige dj-duo een online blog genaamd feelmybicep oprichtte, waar ze regelmatig verloren houseparels op dropten. Maar het duurde niet lang voor ze ook zelf begonnen te producen. Na enkele jaren eps te droppen en aan hun sound te sleutelen, losten ze in 2017 hun debuut album. Die werd gevolgd door een wereldtournee die hen commercieel succes bezorgde. En ook de Belgische clubgangers gaan goed op de zweverige nummers van Bicep, die sinds 2012 al vijftien keer passeerden in ons land. Dit jaar gingen ze die lijn verder zetten door zowel de AB als Rock Werchter om te toveren tot een dansclub, maar Covid-19 stak daar een stokje voor.

En ook met hun nieuwste single “Apricots” zullen ze verder de wereld veroveren. Het nummer opent ingetogen met een zachte synthesizer en een eenvoudige beat. Niet veel later smijten ze een repetitieve vocal in de strijd. Aan de hand van die sample gaat Bicep opbouwen naar een dansbare climax. In die opbouw opent er zich een wereld van dromerige synthesizers waarin je jezelf helemaal kan verliezen. Met “Apricots” doet Bicep alweer waar het goed is: een dansbare wereld creëren waarin je even kan vergeten waar je bent en volledig losgaan op de chaos van hun synths en beats.

Het nieuwe album van Bicep komt uit op 22 januari en op 9 maart spelen ze (hopelijk) hun show in de AB.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Bicep Live @ Lotto Arena: Zinderende extase

Zoals de programmering van KluB C op Rock Werchter elk jaar weer aantoont, duiken er steeds meer alternatieve en vernieuwende dance-acts op,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.