Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cory Wong – “Massive” (feat. Joe Satriani)

Er bestaan heel wat GIFs voor “mind blown” en daar had ook onze kop kunnen bijhoren als je hem had gefilmd op het moment dat we zagen van wie “Massive” was: Cory Wong en Joe Satriani, dames en heren. Cory Wong en Joe Satriani. Mind blown. Cory Wong is de gitaarfunkmeister die we kennen van zijn solowerk, van Vulfpeck en van The Fearles Flyers, hyperfunk die barista’s wereldwijd vooral stil willen houden: The Fearless Flyers maken elke milligram caffeïne namelijk overbodig. Verder belangrijk om te weten: Wong leerde de knepen van de funk toen hij een tijd samenspeelde met drummer Michael Bland en bassist Sonny T van Prince & The New Power Generation. Alstublieft. Joe Satriani kennen we van Joe Satriani en behoeft verder geen introductie. Zo kunnen we ietwat tegen onze gewoonte in – want we schrijven graag veel over muziek – meteen over naar de actie.

“Massive” begint wat teleurstellend met een bluesy funk, of is het een funky blues? Je vraagt je in ieder geval af of een stagiair bij Spotify de namen Cory Wong en Joe Satriani misschien per ongeluk bij het nummer gezet heeft. Sommige kenners zullen ongetwijfeld gewagen van een groove, maar Wong en Satriani kennende vinden we het wat tam. Na een eerste rondje dubbelt Satriani de gitaar van Wong. Oké. Na anderhalve minuut horen we de eerste, kenmerkende gitaaruithaal van Satch. Twintig seconden later doet hij er nog een schepje bovenop. En dan, beste vrienden, dan komt de gitaarsolo. Al is dat woord totaal niet van toepassing op wat Satriani hier allemaal uit zijn gitaar haalt. Het scheurt, het bliept, het knettert. Het is funk, het is blues, het is metal, het is schred, het is experimenteel. Satriani speelt de pannen niet alleen van het dak, hij stuurt ze ook nog eens in een baan om de aarde.

In een recent interview met Rick Beato (YouTuber, producer en stilletjesaan muziekguru) bleek hoe onvermoeibaar Satriani blijft sleutelen aan z’n solo’s. Wat toch wel mooi is voor een 64-jarige gitaarlegende die miljoenen albums verkocht heeft en niets meer te bewijzen heeft, aan niemand. Op “Massive” van Cory Wong levert hij z’n meest vernieuwende werk in jaren. Is dat hele coronavirus toch goed voor iets.

“Massive” is de eerste single van The Striped Album dat uitkomt op 23 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prince - "Welcome 2 America"

Ondertussen is Prince al een vijftal jaar dood, maar dat wil niet zeggen dat zijn muziek vergeten is. Meer nog, in de…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Plini: 'Ik ben helemaal geen gitaarheld'

Een mooi cv hebben is belangrijk in het professionele leven. Op dat van Plini staat onder andere: Australiër, geboren in 1992, afgestudeerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.