Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single merci, mercy – “Something You Like”

Slechts negentien jaar en nu al een contract bij hetzelfde recordlabel als onder meer Vance Joy. Best een indrukwekkende prestatie van merci, mercy. De muzikante groeide op in de chaos van Thailand en Bejing, maar is ondertussen terug te vinden in Australië. Thuis kreeg ze geen klassieke opvoeding en doordat haar broers en zussen van verschillende soorten muziek houden, ontwikkelde ze een brede smaak. Bijgevolg maakt merci, mercy zelf muziek die niet in een hokje te steken is, maar laat ze zich inspireren door pop, r&b, indie en andere andere genres.

“Something You Like” is inderdaad iets dat we leuk vinden. De derde single van merci, mercy voelt in het begin aan als een nummer van Billie Eilish terwijl de melodie dan weer iets weg heeft van “Sex on Fire“. Na ongeveer een halve minuut slaat het nummer voor een eerste keer om en zo worden Billie en Kings of Leon achterwege gelaten. Het ene moment klinkt merci, mercy zeer zacht en dan weer wat stoerder. Leuke instrumentatie en aangename details tillen het nummer naar een hoger niveau en ondanks dat de subtiele ukelele zo nu en dan terug aan Eilish doet denken, is “Something You Like” een leuk lied waarop verschillende genres met elkaar worden gecombineerd zonder dat het geforceerd aanvoelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1213 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single merci, mercy - "Shovel"

Op haar negentien jaar mocht zangeres merci, mercy al een platencontract tekenen bij het platenlabel van indiepop-ster Vance Joy. Daaruit vloeide een…
AlbumsFeaturesRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.