AlbumsRecensies

Field Medic – Floral Prince (★★★½): Kalmte op zijn best

Kevin Patrick Sullivan is een singer-songwriter afkomstig uit San Francisco. Hij begon in 2009 muziek te maken samen met zijn broer Sean als Westwood & Willow en later met drummer Andres Skewes-Cox als Rin Tin Tiger. Zijn keuze om een lo-fi muzikant te zijn, kwam doordat hij vond dat zijn muziek die hij thuis maakte in zijn woon- of slaapkamer meer echt aanvoelde dan eender welke muziek die hij in een studio zou maken. Hij kwam tot de naam Field Medic en debuteerde in 2013 met zijn eerste ep Crushed Pennies. In 2015 bracht hij zijn eerste album Light Is Gone uit waarna hij in 2017 tekende bij Run For Cover Records en via hen zijn album Songs From The Sunroom uitbracht. Vorig jaar nog verscheen zijn vorige plaat Fade into the Dawn, een jaar later is hij er alweer met een gloednieuw album Floral Prince.

Met zijn nieuw album Floral Prince brengt hij de rust en kalmte mee. Het leunt wat aan tegen zijn vorig album qua feeling. Het gehele plaatje zorgt voor volledige ontspanning en kan dienen als ideale achtergrondmuziek. Nummers zoals “I want you so bad it hurts” en “Before your body goes” zijn vrij tot zeer rustig, ze scoren hoog op emotioneel vlak en zorgen er voor dat we de gevoelens van de zanger in ons laten doordringen. Sullivan brengt via muziek zijn eigen gevoelens naar de buitenwereld en creëert op die manier als het ware een band met zijn luisteraars. Het is dit gegeven, de personal touch in zijn muziek, dat er voor zorgt dat luisteraars zich verbonden voelen met de artiest en dat maakt de kans groter dat mensen zijn muziek gaan (her)beluisteren.

Bij andere songs zoals “-h-o-u-s-e-k-e-y-z-” en “Headcase” krijgen we een iets sneller tempo waar we al een iets vrolijker gevoel van krijgen en waarmee hij ons ook onmiddellijk meeneemt in zijn muziekwereld. Doordat hij zijn gitaar en gevoelens als hoofdelementen gebruikt, geeft hij een bepaalde charme mee dat het meteen aangenaam maakt om verder te luisteren naar zijn muziek. Hoewel zijn nummers allen verschillend zijn, vinden we er toch ook een samenhang in terug.

Zijn liedjes representeren onderwerpen uit verschillende periodes waarin Sullivan het moeilijk had en dat merken we aan de zekere droefheid die verscholen zit in zijn muziek. Deze droefheid wekt compassie bij ons op, maar ook het besef dat artiesten ook gewoon mensen zijn die zich soms minder opgewekt voelen. We kunnen ons even in hun schoenen zetten. Deze manier van muziek maken, is dan ook wat hem daarom uniek maakt tegenover andere artiesten die over een basic onderwerp zoals seks of drugs een nummer maken. Sullivan toont zijn ware aard door zijn muziek te baseren op hoe hij zich voelt.

Floral Prince kan je even alles laten vergeten, je hoofd vrijmaken en je emoties de bovenhand laten spelen. Deze nummers zijn rustgevend om bij een kampvuur te laten afspelen of op de achtergrond terwijl je even in de zetel ligt te genieten, maar past evengoed bij een namiddag lezen met een tas koffie in de hand. Laat je met andere woorden meenemen in Field Medic zijn speciale manier van muziek brengen en geniet van zijn melancholische gedachten die verscholen zitten in zijn nummers. Nog meer goed nieuws voor de fans is dat Field Medic voor volgend jaar een tour gepland heeft waaronder hij op 18 april ook bij ons in België langskomt in de zaal Kavka Zappa in Antwerpen. De lijst met de volledige tour vind je hier. Met zijn album zijn we even zoet, maar hoogstwaarschijnlijk zijn nieuwe nummers of zelf een volgend album al in de maak zijn.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single runo plum - "catching a fly"

Vandaag worden we gezegend met een nieuwe gitaarheldin. Runo plum begon nog voor haar eerste release al fans binnen te rijven via…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You (★★★★): Hartveroverende schoonheid

Er zijn bands die soms moeite hebben met het creëren van nieuwe muziek. Geen inspiratie of een heuse writer’s block kan hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.