Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maisha – “Open the Gates”

Het collectief Maisha is een van de creatieve uitingen van de vele getalenteerde jazzmuzikanten die Londen rijk is. We maakten kennis met hen dankzij het bewierookte We Out Here compilatiealbum dat de crème de la crème van de Londense jazzscene in de kijker zette, maar ook dankzij hun beloftevolle debuutplaat There Is A Place. Hun hedendaagse take op spirituele jazz valt al een aantal jaren in de smaak en vertaalt zich nu ook naar een nieuwe single. “Open The Gates” werd speciaal voor Record Store Day uitgebracht op gerecycleerd vinyl, maar is ook digitaal beschikbaar.

Met maar liefst 17 minuten op de teller, is “Open The Gates” een van de grootste composities die we van Maisha hoorden, maar elke minuut wordt met veel creativiteit en finesse ingekleurd. Het nummer is een dynamische reis, waar subtiliteit en detail worden afgewogen met gepassioneerd spel en haarspeldbochten. Dit muzikaal avontuur kwam niet enkel tot stand door de kwaliteiten van drummer Jake Long als bandleider, maar ook door de indrukwekkende verzameling muzikanten die hij bij elkaar bracht. “Open The Gates” is het resultaat van een omgeving waar talentvolle jazzmuzikanten elkaar blijven uitdagen en inspireren.

Bij de single kwam trouwens nog een leuke bonus. Op de b-kant vinden we een live-opname van “Osiris”, een van de nummers uit There Is A Place. Deze opname is tevens te horen op de digitale versie van de single.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Gent Jazz 2019 (Festivaldag 7): Nieuwe talenten en oude bekenden

Festivaldag zeven van Gent Jazz was er een met jonge verrassingen en grote contrasten; een divers aanbod op een drukbevolkte jazzdag. Misschien…
LiveRecensies

Maisha @ De Roma: Hoofdrol in de huidige Londense jazz

Op het compilatiealbum, We Out Here, kregen we al een klein voorsmaakje van wat er allemaal in de Londense jazzwereld aan de gang…
AlbumsRecensies

Maisha - There Is A Place (★★★½): Londense underground beitelt zich neer

Op de compilatie We Out Here eerder dit jaar was Maisha al te horen op track één. Nu is hun eerste langspeler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.