Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost – “Hallo Nederland”

© CPU – Toon Miermans

Joost Klein: groot in België, getuige zijn passages op Pukkelpop 2019, bij nagenoeg elke Vlaamse radiozender én bij Danira in Vandaag. In zijn thuisland lukt het hem echter nog niet om zich voorbij de grote massa aan andere nederhoppers te knokken. Met zijn nieuwste single “Hallo Nederland” lijkt hij het thuisfront rechtstreeks te willen aanspreken.

Zoals we van Joost gewoon zijn schiet deze track opnieuw literair alle, maar dan ook alle kanten op. ‘Waarom moeten wij verplicht slapen in de nacht?’ / ‘Geef me wat appels, maak een taart met gemak’ / ‘Mijn familie en ik hebben steeds vaker contact’. Voor de één een potpourri, voor de ander is Klein de Gen Z-opvolger van Spinvis en verpakt hij zijn kwetsbaarheid, burritogewijs, tussen banaliteiten. De meningen over deze knul zullen altijd verdeeld blijven, maar dat debat komt zijn populariteit uiteraard alleen maar ten goede.

Laat Joost zijn ding maar doen op Tantu Beats’ mix van jarennegentig Paul Elstak-beats, een vleugje dub en vooral een paar vaten gabber. De man heeft vriend en vijand met zijn Vlaamse doorbraak verrast en zal dat, op zijn geheel eigen wijze, waarschijnlijk de komende jaren blijven doen. Oh ja, dan nog dit: negentien drieëntachtig.

Facebook / Instagram / Twitter

129 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Wachtmuziek"

De echt gigantische hype rond Joost Klein lijkt de afgelopen maanden een beetje te zijn gaan liggen, maar dat betekent niet dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rare Akuma - dirtytwominus (★★★½): Grondplan voor de underground

Rare Akuma maakt lang geen muziek meer om de beroemdste artiest te worden. Hij maakt geen muziek om een imago te boosten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.