Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost – “Hallo Nederland”

© CPU – Toon Miermans

Joost Klein: groot in België, getuige zijn passages op Pukkelpop 2019, bij nagenoeg elke Vlaamse radiozender én bij Danira in Vandaag. In zijn thuisland lukt het hem echter nog niet om zich voorbij de grote massa aan andere nederhoppers te knokken. Met zijn nieuwste single “Hallo Nederland” lijkt hij het thuisfront rechtstreeks te willen aanspreken.

Zoals we van Joost gewoon zijn schiet deze track opnieuw literair alle, maar dan ook alle kanten op. ‘Waarom moeten wij verplicht slapen in de nacht?’ / ‘Geef me wat appels, maak een taart met gemak’ / ‘Mijn familie en ik hebben steeds vaker contact’. Voor de één een potpourri, voor de ander is Klein de Gen Z-opvolger van Spinvis en verpakt hij zijn kwetsbaarheid, burritogewijs, tussen banaliteiten. De meningen over deze knul zullen altijd verdeeld blijven, maar dat debat komt zijn populariteit uiteraard alleen maar ten goede.

Laat Joost zijn ding maar doen op Tantu Beats’ mix van jarennegentig Paul Elstak-beats, een vleugje dub en vooral een paar vaten gabber. De man heeft vriend en vijand met zijn Vlaamse doorbraak verrast en zal dat, op zijn geheel eigen wijze, waarschijnlijk de komende jaren blijven doen. Oh ja, dan nog dit: negentien drieëntachtig.

Facebook / Instagram / Twitter

132 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als IT-ambtenaar.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.