Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Shins – “The Great Divide”

© CPU – Bert Savels

The Shins is een band die de jaren 2000 mee kleur gaf door drie geweldige albums uit te brengen. Wel nam de groep altijd haar tijd om naar een volgende plaat toe te werken en zo is het alweer drie jaar geleden sinds Heartworms verscheen, een plaat die wat tussen de mazen glipte en over het algemeen als hun minst goede werk wordt beschouwd. Vorig jaar kregen we enkele singles van de groep die werden opgedragen aan wijlen bandlid Richard Swift en nu komen ze met een gloednieuw nummer “The Great Divide”.

Het is moeilijk om “The Great Divide” te vergelijken met de sound die The Shins vroeger had, en misschien hoeft dat ook niet. We horen een meer elektronische klanken met een stuk meer trippy vibes die vooral in de clip naar voor komen. De stem van James Mercer stem herken je uit de duizend en dat zorgt er meteen voor dat je hier een Shinssong hoort. Hij gaat de hoogte in bij het refrein en zo hoor je meteen iets aanstekelijks terugkeren. Met een drumpad op de achtergrond geeft de single toch niet de volheid die je verwacht van een Shinsnummer en zo is het even aanpassen aan deze nieuwe insteek. Benieuwd wat de toekomst nog brengt voor deze Amerikanen.

Website / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief