Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kylie Minogue – “Magic”

© CPU – Bert Savels

Slechts weinig ‘na na na’s zijn zo moeilijk uit je hoofd te krijgen als de ‘na na na’ van Kylie Minogue. Ondanks dat grootste hit “Can’t Get You Out Of My Head” dateert van 2001 was de Australische eind jaren tachtig al niet meer weg te slaan van de radiogolven. Nog voor ze met pakweg “I Should Be So Lucky” uit 1987 op de radio te horen was, was ze al enkele jaren op tv te zien in Neighbours, of Buren zoals dat bij ons heet. Doorheen de jaren negentig leek de zangeres alleen maar bekender te worden met hits als “Better The Devil You Know” en “Spinning Around“.

De discopop was ook aan het begin van de nillies niet meer weg te slaan, maar tijdens het vorige decennium had Minogue het iets moeilijker de aandacht naar zich toe te trekken. Met Aphrodite wist de Australische in 2010 heel wat positieve kritieken te krijgen en velen zagen het als haar terugkomst. Om daarna weer naar de achtergrond te schuiven en onder meer een kerstalbum en een door country geïnspireerd album uit te brengen. Binnenkort verschijnt met Disco het vijftiende album van Kylie Minogue en met zo’n titel kan dat niet anders dan een terugkeer naar de discomuziek zijn waarvoor ze bekend staat.

Leadsingle “Say Something” was een aardige popsong en die wordt nu opgevolgd door “Magic”. Het ruim vier minuten durende lied begint met een mysterieuze en spanning opwekkende intro die eveneens het album zal openen. Zodra er ook gezongen wordt, is het duidelijk dat dit om Kylie gaat. De herkenbare stem vraagt of we in magie geloven en ondanks dat de tekst niet al te origineel is, blijft het liefdeslied er wel aardig door hangen. Tijdens de brug naar het laatste refrein gaat het er wat magischer aan toe, maar voor de rest is er niet veel speciaals aan dit lied. Opnieuw een aardige discopopsong, maar dat ietsje meer lijkt niet aanwezig te zijn.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

783 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Kylie Minogue - Disco (★★★): Weinig diverse ode aan Studio 54

Toen ze op zestienjarige leeftijd voor het eerst in Neighbours verscheen, had niemand gedacht dat bijna veertig jaar later er nog steeds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kylie Minogue - "I Love It"

Na een slippertje richting countrymuziek keerde Kylie Minogue eerder dit jaar terug naar discomuziek met een moderne touch. Tot op heden kregen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kylie Minogue - "Say Something"

Toen we vorig jaar Kylie Minogue haar naam op de affiche van Rock Werchter zagen staan, waren we wellicht niet de enigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.