Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Pretty Girl Lie”

Het is geen geheim dat we al sinds haar debuutsingle fan zijn van Baby Queen, en we zijn niet alleen. Sinds kort heeft het grote BBC Radio 1 haar schouders onder het muzikale project van Bella Latham gezet en nu gaat het haar voor de wind. Met nog maar vier singles – deze nieuwste inbegrepen – heeft ze al een grote horde fans achter zich weten te scharen. Dat komt natuurlijk voor een deel door het muzikale aspect, maar de Britse blinkt vooral uit in het schrijven van rake, relevante lyrics. Zo gaf ze op “Internet Religion” haar mening over hoe goed iedereen zich wil voordoen op sociale media en ging het op “Medicine” over de mentale gezondheid van de jeugd.

Vandaag snijdt Baby Queen opnieuw zo’n thema aan, namelijk hoe nep onze wereld is. Na het elektronisch getinte “Buzzkill” haalt de Britse haar gitaar terug van onder het stof. Dat zorgt op muzikaal vlak zelfs voor een van haar beste nummers tot nu toe, maar toch is dat allemaal bijzaak. Wat het meeste indruk op ons nalaat, zijn diepe teksten als ‘You are what you eat, so I’ll become nothing’ of ‘I get more likes when I don’t look like me’. Achter die vrolijke beat schuilt dus een bijzonder trieste betekenis, die zelfs uitloopt in donkere gedachten. Gelukkig komt alles altijd goed en probeert Latham te eindigen met een positieve noot. We zijn onder de indruk van “Pretty Girl Lie”, zoveel is zeker. We kijken daarom reikhalzend uit naar die debuut-ep.

Baby Queens ep Medicine verschijnt op 6 november via Polydor Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

972 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Baby Queen: 'Als ik minder gaf om wat mensen van me denken, zou ik een veel grotere artieste zijn'

Wie de festivalaffiches van het Verenigd Koninkrijk van wat dichterbij bekeek, merkte ongetwijfeld dat er een naam is die altijd terugkeert: Baby…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - “You Shaped Hole”

Baby Queen is bezig aan een boek, maar we zullen de muzikale boekenwurmen onder ons meteen moeten teleurstellen: het is helaas geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "American Dream" (feat. MAY-A)

Afgelopen week vierde Bella Latham de eerste verjaardag van haar muzikale project Baby Queen. Een jaar waarin heel veel is gebeurd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.