Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Pretty Girl Lie”

Het is geen geheim dat we al sinds haar debuutsingle fan zijn van Baby Queen, en we zijn niet alleen. Sinds kort heeft het grote BBC Radio 1 haar schouders onder het muzikale project van Bella Latham gezet en nu gaat het haar voor de wind. Met nog maar vier singles – deze nieuwste inbegrepen – heeft ze al een grote horde fans achter zich weten te scharen. Dat komt natuurlijk voor een deel door het muzikale aspect, maar de Britse blinkt vooral uit in het schrijven van rake, relevante lyrics. Zo gaf ze op “Internet Religion” haar mening over hoe goed iedereen zich wil voordoen op sociale media en ging het op “Medicine” over de mentale gezondheid van de jeugd.

Vandaag snijdt Baby Queen opnieuw zo’n thema aan, namelijk hoe nep onze wereld is. Na het elektronisch getinte “Buzzkill” haalt de Britse haar gitaar terug van onder het stof. Dat zorgt op muzikaal vlak zelfs voor een van haar beste nummers tot nu toe, maar toch is dat allemaal bijzaak. Wat het meeste indruk op ons nalaat, zijn diepe teksten als ‘You are what you eat, so I’ll become nothing’ of ‘I get more likes when I don’t look like me’. Achter die vrolijke beat schuilt dus een bijzonder trieste betekenis, die zelfs uitloopt in donkere gedachten. Gelukkig komt alles altijd goed en probeert Latham te eindigen met een positieve noot. We zijn onder de indruk van “Pretty Girl Lie”, zoveel is zeker. We kijken daarom reikhalzend uit naar die debuut-ep.

Baby Queens ep Medicine verschijnt op 6 november via Polydor Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Raw Thoughts"

2020 was al een mooi jaar voor de Britse Baby Queen, maar dit jaar zou nog mooier moeten worden. Nadat de Britse…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
AlbumsRecensies

Baby Queen - Medicine (★★★★): Het is oké om niet oké te zijn

Een artiestennaam schetst vaak ook die o zo belangrijke eerste indruk van een artiest. We zullen eerlijk zijn: van enkel en alleen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.