Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen – “Pretty Girl Lie”

Het is geen geheim dat we al sinds haar debuutsingle fan zijn van Baby Queen, en we zijn niet alleen. Sinds kort heeft het grote BBC Radio 1 haar schouders onder het muzikale project van Bella Latham gezet en nu gaat het haar voor de wind. Met nog maar vier singles – deze nieuwste inbegrepen – heeft ze al een grote horde fans achter zich weten te scharen. Dat komt natuurlijk voor een deel door het muzikale aspect, maar de Britse blinkt vooral uit in het schrijven van rake, relevante lyrics. Zo gaf ze op “Internet Religion” haar mening over hoe goed iedereen zich wil voordoen op sociale media en ging het op “Medicine” over de mentale gezondheid van de jeugd.

Vandaag snijdt Baby Queen opnieuw zo’n thema aan, namelijk hoe nep onze wereld is. Na het elektronisch getinte “Buzzkill” haalt de Britse haar gitaar terug van onder het stof. Dat zorgt op muzikaal vlak zelfs voor een van haar beste nummers tot nu toe, maar toch is dat allemaal bijzaak. Wat het meeste indruk op ons nalaat, zijn diepe teksten als ‘You are what you eat, so I’ll become nothing’ of ‘I get more likes when I don’t look like me’. Achter die vrolijke beat schuilt dus een bijzonder trieste betekenis, die zelfs uitloopt in donkere gedachten. Gelukkig komt alles altijd goed en probeert Latham te eindigen met een positieve noot. We zijn onder de indruk van “Pretty Girl Lie”, zoveel is zeker. We kijken daarom reikhalzend uit naar die debuut-ep.

Baby Queens ep Medicine verschijnt op 6 november via Polydor Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Nobody Really Cares"

Baby Queen heeft de wind meer dan ooit in de zeilen, want ondanks dat Bella Latham haar muzikale project ten midden van…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Vorst Nationaal: Massahysterie en liefdesverdriettherapie

Disney Channel heeft al heel wat tieneridolen naar voren gebracht die later uitgroeiden tot gigantische wereldsterren zoals Justin Timberlake, Britney Spears en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.