banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Puscifer – “The Underwhelming”

© CPU – Bert Savels

Het commercieel succesvolle Fear Inoculum heeft er grotendeels voor gezorgd dat TOOL opnieuw de nodige aandacht krijgt. Nu de volledige discografie van de band al een tijdje beschikbaar is op streamingdiensten, brak de tijd aan voor frontman Maynard James Keenan om zich weer te focussen op Puscifer. Eerder dit jaar kregen we al het excentrieke “Apocalyptical”, zijn eerste single sinds 2015.

Mede door de populariteit van Keenan’s andere project, A Perfect Circle, wordt Puscifer door velen gezien als het zwarte schaap van de familie. Toch is “The Underwhelming” verre van teleurstellend. Het distinctieve gitaargeluid van Mat Mitchell geeft ons de indruk dat alles zal ontploffen eenmaal de drums inkicken. Niet helemaal, want Puscifer is geen traditionele metalband. Vergezeld door de bijpassende synths neemt de beat ons mee naar een new wave feestje uit de jaren 80 waar iedereen op een aparte manier staat te dansen. De baslijn die alleen maar funkyer wordt naar het einde toe, brengt daar dan ook geen verandering in. Voor en tijdens het tweede refrein horen we plots de theatrale stem van Carina Round. Een deus ex machina voor wie het moeilijk vindt om de constante octaven van Maynard te appreciëren. Ook de kleine jam op het einde is mooi meegenomen. We zouden niet klagen als deze single op de achtergrond speelt terwijl we ontvoerd worden door aliens.

Tool staat bekend om haar complexe albumhoezen, en ook bij Puscifer trekt Keenan deze lijn door. Dit buitenaards stukje kunst dat gebruikt werd voor “The Underwhelming” is zeker geen apart geval. Existential Reckoning staat gepland voor 31 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

29 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

killthelogo - Reset (★★★½): F*ck het systeem, het tij kan nog keren

Vanwege de recente releases van Korn, Slipknot en Limp Bizkit lijkt het of we teruggekatapulteerd worden naar het jaar 2002. Uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single killthelogo - "Buy More Sh!t"

Hoewel killthelogo een recent opgerichte band is, schrijven we hier niet over een stel jonge veulens. Frontman Daniel Mies en gitarist Niko…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.