Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Puscifer – “The Underwhelming”

© CPU – Bert Savels

Het commercieel succesvolle Fear Inoculum heeft er grotendeels voor gezorgd dat TOOL opnieuw de nodige aandacht krijgt. Nu de volledige discografie van de band al een tijdje beschikbaar is op streamingdiensten, brak de tijd aan voor frontman Maynard James Keenan om zich weer te focussen op Puscifer. Eerder dit jaar kregen we al het excentrieke “Apocalyptical”, zijn eerste single sinds 2015.

Mede door de populariteit van Keenan’s andere project, A Perfect Circle, wordt Puscifer door velen gezien als het zwarte schaap van de familie. Toch is “The Underwhelming” verre van teleurstellend. Het distinctieve gitaargeluid van Mat Mitchell geeft ons de indruk dat alles zal ontploffen eenmaal de drums inkicken. Niet helemaal, want Puscifer is geen traditionele metalband. Vergezeld door de bijpassende synths neemt de beat ons mee naar een new wave feestje uit de jaren 80 waar iedereen op een aparte manier staat te dansen. De baslijn die alleen maar funkyer wordt naar het einde toe, brengt daar dan ook geen verandering in. Voor en tijdens het tweede refrein horen we plots de theatrale stem van Carina Round. Een deus ex machina voor wie het moeilijk vindt om de constante octaven van Maynard te appreciëren. Ook de kleine jam op het einde is mooi meegenomen. We zouden niet klagen als deze single op de achtergrond speelt terwijl we ontvoerd worden door aliens.

Tool staat bekend om haar complexe albumhoezen, en ook bij Puscifer trekt Keenan deze lijn door. Dit buitenaards stukje kunst dat gebruikt werd voor “The Underwhelming” is zeker geen apart geval. Existential Reckoning staat gepland voor 31 oktober.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tool headlinet Graspop Metal Meeting 2024!

‘Something’s cooking in Dessel’: met deze teaser deed Graspop Metal Meeting gisteren menig metalhart branden. De festivalorganisatie beloont de Belgische metalfans voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Animal Collective - Isn't It Now? (★★★★): Blijven experimenteren zonder pretentieus te worden

Fans van de Amerikaanse experimentele popgroep Animal Collective worden de laatste jaren behoorlijk verwend; er waren soloprojecten, soundtracks en met Time Skiffs…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.