Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gabriel Sayer – “We Love a Different Way”

Hoewel Gabriel Sayer je mogelijk niet erg veel zegt, ken je de man achter de naam misschien wel. Tegenwoordig komen tieners aan hun trekken op TikTok, maar tijdens onze jeugd was een ander, inmiddels ter ziele gegaan platform all the rage. De zes seconden durende video’s op Vine bestonden voornamelijk uit infantiele humor en bedenkelijke pranks, maar muzikant en comedian Gabriel Gundacker werd uiteindelijk de hoofdreden waarom we bleven terugkeren. Zijn opvallend doordachte grappen leenden zich perfect tot het korte formaat. Ook op YouTube kende de man al enig succes, onder andere met een album opgedragen aan het ontmoeten van acteur Richard Dreyfuss.

Tijd voor wat serieuzer werk, moet Gundacker begin dit jaar gedacht hebben. Als lid van de groep Fat Night legde hij zich reeds toe op aanstekelijke funk, maar onder het pseudoniem Gabriel Sayer is er nu ook solomateriaal. “We Love a Different Way”, zijn derde single, is een aangenaam staaltje dromerige r&b. Gedragen door kalme percussie en synths bezingt hij het oudste thema in de muziek. Een nummer om op los te gaan is dit zeker niet, maar de serene sfeer lijkt ons perfect om een geliefde op vast te nemen bij het haardvuur. De vraag-en-antwoordstructuur van het refrein is heerlijk retro, en in de outro lijkt onze platenspeler op charmante wijze door te slaan. Het geheel heeft duidelijk veel te danken aan de muziek van weleer, maar slaagt wel volledig in zijn opzet.

Drie op drie intussen voor Gabriel Sayer, want ook “Spring of Choice” en vooral “Isabelle” konden we smaken. Het is nog niet duidelijk of dit alles zich zal vertalen in een langspeler, maar we kijken alvast uit naar meer.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 september 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief