Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Roaming Lands – “The Elected”

Een paar maanden geleden debuteerde de Nederlandse Americana band Roaming Lands met “Never Nowhere”. Op hun tweede single “The Elected” mag het allemaal net iets minder gepolijst, waardoor de band zijn muzikale invloeden mooi laat doorschemeren. Fleetwood Mac, The Allman Brothers, maar ook Jade Bird worden regelmatig genoemd als belangrijke bronnen van inspiratie, al brengt Roaming Lands vooral de verhalen van de eigen bandleden samen.

Als je nog even aan het slapen was, dan ben je eraan voor de moeite, want een sterke gitaarsolo als intro schudt je meteen wakker. Het nummer krijgt meteen karakter door de typische America gitaarsound. Houvast doorheen “The Elected” vind je dan weer in het strakke drumpatroon. Zangeres Romy Laarhoven is het warme dekentje over onze schouders, maar laat je niet misleiden. ‘Come and show your face, I’m not afraid of going down with a fight’, klinkt het en daarmee bewijst de band geen katje te zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Toch is het vooral het instrumentale deel aan het eind van de song waarmee de band indruk maakt qua samenspel en bandsound. Je hoort duidelijk alle bandleden en instrumenten een momentje nemen om op de voorgrond te treden, maar daarbij blijft ook de rest overeind staan.

“The Elected” is alweer een fijne single van een band die in de toekomst hopelijk nog meer muziek op ons af blijft vuren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
AlbumsRecensies

Kurt Vile - Back to Moon Beach (★★★): Als een kabbelend beekje

Van alle laidbackrockers die gekleed in houthakkershemd door de alternatieve muziekscène strompelen, is Kurt Vile momenteel waarschijnlijk wel de bekendste. Hij is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.