Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status – “Engage”

Sinds 2003 brengen de Britten Saul “Chase” Milton en Will “Status” Kennard muziek uit onder de naam Chase & Status. Sinds 2009 horen we MC Rage ook vaker terug en live vergezelt drummer Andy Gangadeen hen. De groep brengt hoofdzakelijk elektronische muziek uit, maar ze hebben zo’n breed palet aan muziek dat ze niet in één hokje te steken zijn. Zo horen we in hun repertoire drum and bass, dubstep, trap en soms zelf hiphop. Maar we zien hen meer en meer terugkeren naar de vermenging van drum and bass en reggae, wat zorgt voor een eigen genre genaamd jungle.

“Engage” is ook weer een nummer dat we zouden kunnen bestempelen als jungle. De track begint eigenlijk zeer rustig, maar wanneer de bas erin komt, is het duidelijk dat dit toch een stevig nummer wordt. Natuurlijk mag op een jungle productie de typische stem met het Jamaicaanse accent niet ontbreken en daar zorgt MC Rage voor. Tussendoor zijn er nog een aantal zeer rustige en zweverige stukjes waarna er weer een basdrop volgt en MC Rage begint te rappen. Maar toch mist er iets in dit nummer, een stuk meer energie en kracht. Het is niet hetgeen wat we gewoon zijn van Chase & Status. Nummers zoals “Weed & Rum” of “Real No More” geven ons een beter voorbeeld van wat ze kunnen binnen de jungle drum and bass.

Ondanks het feit dat het een zeer interessant nummer is, mist “Engage” toch net datgene waar Chase & Status normaal zo goed in is.

FacebookInstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 september 2020

About Author

Robbe Nerinckx De liefde voor muziek is oneindig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief