Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Usi Es – “Darwin”

Usi Es is niet alleen een magisch klinkende naam, maar ze maakt ook muziek die ietwat magisch is. Met haar donkere stem neemt Ester Weemaes je mee in een duister bos tijdens haar muzikale escapades. Vorig jaar bracht Usi Es een eerste ep uit en “Billy Weaver” is daarvan de populairste op Spotify, maar ook de andere nummers weten een duidelijke sfeer te scheppen. Hetgeen die vier eerste songs vooral deden was ons nieuwsgierig maken naar meer en nu is er eindelijk meer. Het nieuwe “Darwin” gaat gepaard met een video die een kruising tussen Björk en Midsommar is geworden.

Het lied begint met enkele geluiden die ook afkomstig zouden kunnen zijn van die IJslandse muziekgodin. Eens de eigenzinnige stem van Usi Es erbij komt, is het lied helemaal vertrokken. Doorheen “Darwin” komen er zo nu en dan magische en futuristische geluiden aan te pas die het nummer op subtiele wijze naar een hoger niveau tillen. Er wordt tijdens het lied gespeeld met zachte en luide klanken waardoor je een aangename reis doorheen de wereld van Usi Es maakt.

Facebook 

1166 posts

About author
braaf zijn hé
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.