Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SahBabii – “Gates to the Sun” (feat. Joji)

In 2016 brak SahBabii door met het nummer “Pull Up wit ah Stick“. Al snel kwam er een debuutalbum, S.A.N.D.A.S., later opgevolgd door Squidtastic. Zijn opvallende teksten trokken op die platen vaak de aandacht, net als een aantal sterke samenwerkingen met onder andere 21 Savage en R. Kelly. Afgelopen zomer werd met Barnacles nog een derde album aan dat lijstje toegevoegd, maar de Amerikaan blijft voorlopig een nobele bekende in ons land. Mogelijk komt daar verandering in met dit nieuw nummer, waarop SahBabii samenwerkt met r&b-artiest Joji. De Japanse zanger brengt sinds 2017 met enige regelmaat muziek uit, waaronder onlangs nog “Daylight“, in samenwerking met Diplo, dat ook op zijn tweede plaat te vinden zal zijn.

Op “Gates to the Sun” stapt SahBabii uit zijn comfortzone door geen andere rapper te betrekken. Met zijn keuze voor Joji is echter niets mis, want zonder hem zou dit lied niet even mooi geweest zijn. Ook de overdreven autotune wordt achterwege gelaten en ruimt plaats voor een rustgevende sfeer. De single sluit aan bij het typische deuntje dat we vaker horen bij Joji, maar toch blijven we enigszins op onze honger zitten. Zijn stem doet ons voelen alsof we aankomen in de hemel, maar er ontbreekt pit. De beat blijft doorheen het nummer ook vrij eentonig. Zowel van Joji als van SahBabii zijn we experimenteler gewend; dergelijke gewaagde keuzes waren hier ook welkom geweest.

Nectar, Joji’s tweede plaat, is vanaf 25 september 2020 verkrijgbaar.

SahBabii: Instagram / Facebook / Twitter / Website

Joji: Instagram / Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Froukje, Joji, Chase & Status en meer vullen de affiche van Pukkelpop aan!

Een nieuwe woensdag betekent ook deze week weer een nieuwe reeks namen voor Pukkelpop. Het Limburgse festival lijkt er een gewoonte van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ehla - "Magique"

Series zijn in het verleden al meermaals een uitstekende bron gebleken om nieuwe muziek te ontdekken en zo verscheen Ehla plots op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.