Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Puma Blue – “Velvet Leaves”

Onder Puma Blue brengt de Londense singer-songwriter Jacob Allen fijnbesnaarde zanglijnen en fluwelen lo-fimelodieën. Als multi-instrumentalist is hij dan ook nog eens in staat om helemaal zelfstanding zijn muziek te componeren. Alsof dat nog niet genoeg is, worden de nummers ook nog eens zelf geproducet vanuit de slaapkamer. Begin 2014 verkreeg Puma Blue aanzien door een SoundCloud demo van het nummer “Only Trying 2 Tell U”. De fundamenten voor een fanbase werden gelegd; alsook een reeks optredens rond Londen. In tussentijd werden er ook twee ep’s losgelaten. Swum Baby in 2017 gevolgd door Blood Loss in 2018. Beide ep’s werden met open armen ontvangen door fans en critici.

Eind 2019 liet Puma Blue weten dat 2020 wel eens het jaar van zijn debuutalbum zou kunnen zijn. Terwijl het even wachten was op nieuw materiaal, is deze single alleszins geschikt als voorbode. “Velvet Leaves” is naar eigen zeggen een hulde aan Allen’s zus die vijf jaar geleden door een zeer moeilijke periode ging. Puma Blue vertelt hoe hij haar bijna verloor, maar ook hoe dankbaar hij is dat ze wist te overleven. Opnieuw is de lofi-sfeer sterk aanwezig. Zoete synthtoetsen, warme gitaarsnaren en idylissche achtergrondzang. Met deze melancholie weet dit nummer zich te ontpoppen tot een emotioneel eerbetoon om trots op te zijn.

Of we het debuutalbum van dit jong talent mogen verwelkomen in 2020, is nog niet zeker. Maar dat Puma Blue niet stil heeft gezeten zeker wel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

16 september 2020

About Author

Rik Bontinck Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief