Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (7 september – 13 september)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Sad Night Dynamite – “Killshot”

Sad Night Dynamite, het is een bandnaam die heel poëtisch bekt en je misschien in de toekomst vaker zult zien passeren. Het duo groeide op in de buurt van Glastonbury, het walhalla voor zowat elke muziekliefhebber in de wereld en de plek waar ze heel wat inspiratie op konden doen. Ondertussen resideren de twee in London waaruit ze hun veroveringstocht verder hebben ingezet. Met het nieuwe “Killshot” mikt het duo meteen hoog en treft het ook effectief raak. Dromerige melodieën mengen de twee met duistere elektropop klanken en een heel chille hiphopflow. Treurige nachten klonken nog nooit zo fris!

Brandon Jack & The Artifacts – “four days”

Lekkere rammelrock, soms hebben we niet veel meer nodig om goedgemutst door de dag te komen. Deze week kon Australiër Brandon Jack en zijn Artifacts ons opvrolijken met het kakelverse “four days”. Het nummer van de The Vitriels-frontzanger lijkt wel rechtstreeks uit zijn garage opgenomen te zijn aangezien de sound verre van afgelikt is. De mix mag dan wel heel dof overkomen, het zorgt er wel voor dat “four days” lekker rammelt. Imperfectie kan toch echt schoon zijn!

Wasuremono – “Let’s Talk”

Wasuremono, het geesteskind van de Britse multi-instrumentalist William Southward, draait al een tijdje mee. De band fungeerde reeds als voorprogramma van The Flaming Lips en bracht al twee platen uit. De derde LP Let’s Talk kondigden ze deze week aan en daaruit losten ze direct ook de titeltrack. Hun herkenbare sound heeft de band niet gewijzigd en toch hoor je weer een heleboel nieuwe elementen op “Let’s Talk”. Op het eerste gehoor is het nummer redelijk onopvallend, maar het zit hem zoals wel vaker in de details. Wasuremono werkt ook nu weer met veel lagen zonder er een zooitje van te maken. Laten we het maar gauw over hun aankomende plaat hebben!

Punkband – “Kick It Up”

Een punkband genaamd Punkband? De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het Britse duo verbindt een afgunst tegenover alles wat er momenteel in de Britse hitlijsten te vinden is en met die afgunst gingen de twee aan het werk. De eerste resultaten werden de afgelopen maanden uitgebracht en zijn naar eigen zeggen het bewijs dat hersenloze mensen de beste muziek maken. Hun vierde single “Kick It Up” brachten ze deze week uit en knettert er stevig op los. Hun maatschappelijke kijk en analyse stoppen de twee vanzelfsprekend in hun nummers, maar ook muzikaal is het verrassend boeiend.

Beddy Rays – “Better Weather”

Nog meer mooi weer uit Down Under deze week met het olijke surfrock ensemble Beddy Rays. In een kleine drie jaar tijd heeft het viertal uit Brisbane zich stelselmatig naar boven gewerkt met hun zonnige anthems en tegelijk de harten van triple j (de Australische StuBru) verovert. Het nieuwe “Better Weather” verspreidt meteen euforie en doet ons ook nog eens uitkijken naar de hete dagen die ons nog te wachten staan. Hier worden we vrolijk van!

Dansen Dansen

Fabich & Revelle – “Feel The Vibe”

De temperaturen gaan de komende dagen nog eens gevoelig de hoogte in en laat dat net het ideale weer zijn voor de nieuwe Fabich & Revelle track. De producer woont in London en Berlijn, maar scoorde ook al in de VS een klein succesje met zijn r&b-beïnvloede dancemuziek. Met het nieuwe “Feel The Vibe” wil hij ons meenemen in zijn vibe en of hij daarin slaagt. Met zijn zomerse beats vol toffe samples krijgen we nog eens zin in een zomerse cocktail tijdens de ondergaande zon. Wij dansen = missie geslaagd!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1985 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sad Night Dynamite - "Sick Of Your Sound"

De heren van Sad Night Dynamite hebben een vrij memorabel 2022 achter de rug. Vorig jaar bracht het Britse duo hun geprezen…
InstagramLiveRecensies

Dune Rats @ Trix (Bar): Bende ongeregeld in het kwadraat

Met een groot arsenaal aan nummers over marihuana en bier, weet je dat een show van Dune Rats wild kan worden. De…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.