AlbumsRecensies

Alison Jutta – I’d Rather Do This Slowly (★★★½): Open de poorten naar een droomwereld

Eerder dit jaar leerden we de Antwerpse Alison Jutta kennen als een van de finalisten van De Nieuwe Lichting met haar single “Beautiful Mistakes”. In de tussentijd heeft ze duidelijk niet stilgezeten, want inmiddels stelt ze haar tweede ep aan ons voor. I’d Rather Do This Slowly omvat meteen de opzet van de ep, ga er even bij zitten, ontspan en droom lekker weg bij de zachte stem van Alison Jutta.

Alison Jutta brengt ons een soundtrack voor het tot rust komen na een drukke dag. Op de prachtige soundscapes van “Dreamer” gaan de poorten open naar de dromerige wereld van Alison Jutta. De wolken zijn er roze, de thee wordt in gouden kopjes geschonken en over je schouders ligt het zachtste deken ooit. Hier kan je echt ontspannen en mocht je daar nog wat hulp bij nodig hebben, geen zorgen, al gauw weerklinkt de zachte stem van Jutta over de dromerige productie. Ze stelt je gerust en houdt je hand zelfs even vast als dat nodig is.

Ook eerder verschenen singles “Beautiful Mistakes”, “Free” en het onlangs verschenen “Thanks” kregen een plekje op I Rather Do This Slowly. “Beautiful Mistakes” is ongetwijfeld het meest catchy nummer van de ep en kon door Jutta’s deelname aan De Nieuwe Lichting op redelijk wat airplay rekenen. Toch doorbreekt geen van deze nummers ook maar een seconde de roze bubbel die sinds de eerste noot van “Dreamer” gecreëerd werd.

Ondanks dat Alison Jutta geen mainstream popmuziek maakt waar onze radio’s onder bedolven worden, slaagt ze er met haar melodische nummers moeiteloos in de nieuwsgierigheid van de luisteraar te wekken. Je probeert een beeld te krijgen van wie Alison Jutta is, naast die zachte stem die je rondleidt doorheen een ‘safe haven’. Hoewel dat beeld eerder vaag blijft, krijgen we toch het gevoel dat we Jutta echt kennen en zo wordt ze even de vriendin aan wie we alles toevertrouwen.

Afsluiten doen we met een glimlach moet ook de Antwerpse gedacht hebben. “Smile” is het laatste nummer en begint met een iets meer duistere vibe. ‘I don’t even know who I am and here you are telling me to change’, klinkt het over een licht dreigende beat. De woorden zijn zodanig geplaatst dat ze meteen doordringen en zo ook extra krachtig overkomen. Een productioneel hoogtepunt horen we in het refrein van “Smile”, waar het allemaal net wat grootser mag, tot ook dat weer de kiem in gesmoord wordt. De aandachtige luisteraar hoort in dit nummer ook de titel van de ep terug. En daarmee lijkt de cirkel rond te zijn. Voor je het weet sta je weer met je beide voeten in de realiteit, maar gelukkig kan je altijd op repeat drukken en jezelf weer teleporteren naar die veilige bubbel.

In twee intieme sessies op vrijdag en zaterdag stelt Alison Jutta haar ep I Rather Do This Slowly voor in het Batavierhuis in Rotterdam. Wanneer de Antwerpse in eigen land speelt is momenteel nog niet bekend.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils - "Nightmares Out Of A Bag"

Laten we vandaag kennis maken met de sympathiekste band van de sympathiekste bevolking uit België, de Limburgers. Tonsils komt uit Hasselt en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Modern Bodies – “Invisible Line”

Als je tot een handvol seconden geleden nog niet van Modern Bodies gehoord had, zal je wellicht niet de enige zijn. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.