Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Body – “Jer-Bang”

Dope Body uit het Amerikaanse Baltimore gaf er in 2016 de brui aan, maar ondertussen zijn ze toch opnieuw begonnen met muziek maken. Vijf jaar hoorden we niets van de band, sinds hun experimentele zwanenzang Kunk. Dan, dit jaar luidde het kwartet de terugkeer in met het quarantaine-gerelateerde album Home Body. Blijkbaar zit er nog meer dan genoeg brandstof in de tank van die tweede adem van Dope Body, want eind oktober brengen ze hun volgende album. “Jer-Bang” is de tweede single daarvan.

“Jer-Bang” is vintage Dope Body, ruig maar toch dansbaar. De bijna funky riff die over het gehele nummer zoemt, doet zelfs denken aan iets van Primus, zeker de manier waarop de riff even hard kan stoppen als het start. Hier is de volumeknop wel helemaal tot elf gedraagd. De mechanische achtergrondgeluiden die er aan worden toegevoegd, alsof iemand een metalen kapstok door de versterker ramt, maakt van dit nummer gewoon geweldig noisey moshpitmateriaal.

Crack A Light komt uit op 30 oktober.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

118 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Filmpje van de week

Filmpje van de week 5 - 11 oktober

Alweer een week voorbij. Dat betekent dat er dus heel wat nieuwe filmpjes opdoken. Omdat ze niet allemaal in het overzicht kunnen staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.