Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LYRA – “New Day”

Hier in België hebben we met lyra messier al een talent rondlopen dat ons met haar progressieve elektronica wist te overtuigen, maar ook aan de andere kant van het kanaal leeft een getalenteerde Lyra. Voor de Ierse zangeres gaat het er weliswaar iets harder aan toe, want met slechts een handvol nummers op haar palmares wordt ze gezien als een van de nieuwste grote artiesten uit het Verenigd Koninkrijk. Laura McNamara, zoals de jongedame echt heet, is al enkele jaren bezig, maar staat nu pas echt aan de vooravond van haar grote doorbraak. Zo veroverde ze afgelopen week al een plekje op de nogal vrouwonvriendelijke line-up van het grote Reading & Leeds Festival. Daar zal ze volgende zomer dus haar mix van donkere pop en elektro mogen voorstellen, want tegen dan zou haar debuutplaat eindelijk in de rekken moeten liggen.

Op haar laatste release “New Day” krijgen we gek genoeg geen donkere elektropop te horen, maar trekt de Ierse de indiekaart. Het is zelfs zo, dat het bijna onmogelijk is om niet de vergelijking met Florence + the Machine te maken. Met haar innemende stem dompelt LYRA je meteen onder in haar wereldje en ze is niet van plan om ons te laten vertrekken. De mysterieuze piano die haar begeleidt, doet daar alleen maar schepjes bovenop. Hoe verder het nummer vordert, hoe bombastischer het klinkt. Dat heeft het te danken aan het veelvuldig gebruik van strijkers, cimbalen en heel wat achtergrondzangeressen. Mix dat allemaal tot een mooi geheel en je krijgt een euforisch indiepopnummertje waarop LYRA de show steelt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" - 27

Eind van de week betekent bij ons een kleine round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.