Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jacob Jeffries – “Punchline”

Jacob Jeffries – hopelijk JJ voor de vrienden – is een aanrader voor alle liefhebbers van pop met een ziel en een rock ‘n’ roll-drive. Wanneer de Amerikaan geen nummers schrijft voor geanimeerde kinder-tv legt hij het hart op de tong in zijn aimabel singer-songwritergebeuren. Dat resulteerde in 2018 in debuutalbum Mother Land en binnenkort zouden we de opvolger, Añejo, kunnen verwachten. Daar kregen we al heel wat singles uit te horen, waaronder het wonderlijke “Symphony of Ending Things Next Door”. Inmiddels zijn we alweer een release verder met het nieuwe “Punchline”, wat misschien wel een van Jacobs sterkste nummers tot nog toe is.

“Punchline” is zachte rock ‘n’ roll. Terwijl het nummer aan de ene kant voortgestuwd wordt door een strakke, vrij rechtdoorzee drumpartij, krijgt het aan de andere kant ook tegenwind van de talloze softie-elementjes die Jeffries heeft toegevoegd. Er valt heel wat te zeggen voor de stelling dat een slidegitaar nooit een slecht idee is en dat wordt ook hier subtiel duidelijk gemaakt. Vul dat aan met ’s mans unieke stemgeluid, met de bij momenten zo hartelijke akkoordkeuzes en de productionele nauwkeurigheid en je hebt een song om van te smelten als ijsjes in de zon. “Punchline” hoeft het ironisch genoeg niet te hebben van of andere wederkerende hook; van begin tot eind zet Jacob een innige sfeer neer om in te verdwalen. Echt koptelefoonwaardig om alle details in je op te kunnen nemen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Pope - "Punchline"

Vorig jaar debuteerde Will Pope met de langspeler Burying Giants. In zijn muziek combineert de Brit folk en pop, samen met af…
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.