Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Vulfpeck – “LAX”

Morgenavond is het zover: dan staat vast wie of wat nummer tien van Vulfpecks aankomende album The Joy of Music, The Job of Real Estate zal inpalmen. De Amerikanen organiseerden namelijk een eBay-veiling om plaats tien op de tracklist in te vullen, en het smoelwerk van al wie dacht ‘voor de lol eens te gaan kijken’ zal nogal onelegant opengevallen zijn bij het zien van de dollars waarmee gegooid wordt. Hoe dan ook, de jolige funkbende bracht zonet een nieuwe single uit met vaste waarde Joey Dosik om toch ook nog wat muzikale albumpromotie te voorzien.

“LAX” klinkt allesbehalve laks. Vulf speelt met een contrast tussen een spitse baslijn en gitaarlicks en minimalistische, maar goed drijvende drums enerzijds en het crèmestemgeluid van Dosik of de slepende achtergrondzang anderzijds. De single is niet de meest originele van het pak, maar compenseert door een niet te evenaren frivoliteit en de opgewekte goesting om zowat elk instrument te leren beheersen om dit coronaproof als one man band te gaan recreëren.

“LAX” is alles wat we van Vulfpeck verwachten. Er is een gestreept kledingstuk aanwezig in de videoclip en een rug naar de camera is geen probleem. Enkel de hoeveelheid pixels doet raar aan, maar dat kunnen we letterlijk en figuurlijk door de vingers zien. De single klinkt — uiteraard — strak en dynamisch, terwijl niet getornd wordt aan het gebrek aan sérieux als leidraad. Om alles nog een niveautje hoger te tillen wordt nog eens gedemonstreerd hoe je een modulatie dient te verwerken zonder iets te forceren of in clichés te vervallen en betekent het a capella einde een geluksoverdosis. The Joy of Music, dus.

Twitter / Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 september 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief