Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Kölsch – “While Waiting for Something to Care About” & “Now Here No Where”

Afgelopen vrijdag liet de Deense dj Kölsch opnieuw twee nummers tegelijkertijd op de wereld los. “While Waiting for Something to Care About” werd als single naar voor geschoven, maar het B-kantje “Now Here No Where” mag er ook best zijn. Op hetzelfde moment kondigde Kölsch ook aan dat zijn vierde studioalbum zal verschijnen op 25 september. Now Here No Where wordt ‘een album over het leven in 2020′ en daar valt natuurlijk best wat over te zeggen.

“While Waiting for Something to Care About” neemt een geduldige, orkestrale aanloop waarbij vooral de strijkers een prominente rol krijgen. Vervolgens trekt Kölsch de registers volledig open met zijn gekende beats. Deze componenten wisselen elkaar vervolgens af doorheen het nummer, dat tijdens Kölsch’ zorgvuldig opgebouwde livesets ongetwijfeld nog beter tot zijn recht zal komen.

Ook B-kantje “Now Here No Where” wordt rustig opgebouwd en deze keer zijn het de pianoakkoorden die het nummer lange tijd een zweverige toets geven. “Now Here No Where” bereikt uiteindelijk toch weer die typische Kölschclimax. Twee singles waar een duidelijk idee achter zit en die perfect samen uitgebracht konden worden.

We kunnen alleen maar hopen dat we dit techno-icoon snel weer aan het werk kunnen zien.

26 augustus 2020

About Author

Kenny Claeye


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief