Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tim Heidecker – “Nothing”

De comedyfans onder ons zullen wel bekend zijn met het werk van Tim Heidecker, de muziekfans iets minder. Al sinds 2007 speelt hij samen met zijn medekomedian Eric Wareheim in de cult sketchshow Awesome Show, Good Job! Het brein achter talloze memes die sindsdien circuleren op het internet, maakt zich op voor een nieuw album. Muziek maken doet hij echter al een tijdje, want verschillende nummers van hem zijn te bewonderen in Awesome Show, Great Job! Begin augustus bracht Heidecker al reeds een single uit, maar nu krijgen we met “Nothing” nog eentje voorgeschoteld.

“Nothing” is eerlijk gezegd maar een simpele pianobalade. De melodie is ondanks deze eenvoud wel redelijk mooi, en de strijkers voegen een dramatisch effect toe bij de bridge die wel pakkend kan zijn. Heidecker zelf toont vooral zijn zangtalent hier, en zijn lichte countrytwang past hier verbazingwekkend goed bij de heldere gaststem van Weyes Blood. Dat hoorde je goed, “Nothing” werd samen geschreven en gezongen met Natalie Mering van Weyes Blood. Ze kreeg vorig jaar met haar Titanic Rising nog vijf sterren van ons, en was vorige week ook nog te horen op het nieuwe album van The Killers. Het muzikaal zwaar geschut wordt bovengehaald, zoveel is duidelijk. Het nieuwe album van grapjas Tim Heidecker zou wel eens serieuze impact kunnen hebben dus.

Het onwaarschijnlijke duo zal op een groot deel van het nieuwe album te vinden zijn. Fear of Death! komt uit op 25 september.

Tim Heidecker: Instagram / Twitter / Facebook

Weyes Blood: Instagram / Twitter/ Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

179 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paul Weller - "Nothing"

Paul Weller is een echte rockmuzikant met negen levens. In de jaren zeventig was hij een voorganger in de Engelse punkbeweging met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single T Bone Burnett – “Sometimes I Wonder” (feat. Weyes Blood)

Toen T Bone Burnett zijn eerste soloalbum met origineel materiaal in achttien jaar tijd aankondigde, kregen we daarbij ook meteen een gastenlijst…
InstagramLiveRecensies

Weyes Blood @ De Roma: Warm dekentje

Natalie Mering wist onder het pseudoniem Weyes Blood op slechts enkele jaren tijd uit te groeien tot een persoonlijk favorietje bij niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.