Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tim Heidecker – “Nothing”

De comedyfans onder ons zullen wel bekend zijn met het werk van Tim Heidecker, de muziekfans iets minder. Al sinds 2007 speelt hij samen met zijn medekomedian Eric Wareheim in de cult sketchshow Awesome Show, Good Job! Het brein achter talloze memes die sindsdien circuleren op het internet, maakt zich op voor een nieuw album. Muziek maken doet hij echter al een tijdje, want verschillende nummers van hem zijn te bewonderen in Awesome Show, Great Job! Begin augustus bracht Heidecker al reeds een single uit, maar nu krijgen we met “Nothing” nog eentje voorgeschoteld.

“Nothing” is eerlijk gezegd maar een simpele pianobalade. De melodie is ondanks deze eenvoud wel redelijk mooi, en de strijkers voegen een dramatisch effect toe bij de bridge die wel pakkend kan zijn. Heidecker zelf toont vooral zijn zangtalent hier, en zijn lichte countrytwang past hier verbazingwekkend goed bij de heldere gaststem van Weyes Blood. Dat hoorde je goed, “Nothing” werd samen geschreven en gezongen met Natalie Mering van Weyes Blood. Ze kreeg vorig jaar met haar Titanic Rising nog vijf sterren van ons, en was vorige week ook nog te horen op het nieuwe album van The Killers. Het muzikaal zwaar geschut wordt bovengehaald, zoveel is duidelijk. Het nieuwe album van grapjas Tim Heidecker zou wel eens serieuze impact kunnen hebben dus.

Het onwaarschijnlijke duo zal op een groot deel van het nieuwe album te vinden zijn. Fear of Death! komt uit op 25 september.

Tim Heidecker: Instagram / Twitter / Facebook

Weyes Blood: Instagram / Twitter/ Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
LiveRecensies

Roadburn 2022 (Dag 3): Dynamiekverschillen

Roadburn Festival heeft een duidelijke missie: de metalwereld ontdoen van alle clichés waaronder het verstikt. Metal blijft helaas heel erg vaak in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SONS - "Nothing"

Sinds SONS in 2018 StuBru’s De Nieuwe Lichting won, ging het extreem hard voor de band. In een mum van tijd groeide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Engine Kid - "Angel Dust"

Engine Kid, een verborgen parel van de post-hardcore, brengt op 12 juni al hun werk uit op maar liefst zes lp’s. Everything…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.