Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coheed and Cambria – “Jessie’s Girl 2” (feat. Rick Springfield)

Rick Springfield vierde op zondag 23 augustus zijn 71ste verjaardag en de Australische zanger die in 1981 een Grammy won met de cultklassieker “Jessie’s Girl” is zeker nog in prima conditie. Toen Coheed and Cambria het verlichtende idee kreeg om een vervolgverhaal op zijn jaren tachtig-song te schrijven, verleende hij graag zijn medewerking. Hij zingt zelfs mee op “Jessie’s Girl 2”, dat helemaal baadt in de sfeer van toen.

Verwijzingen genoeg ook, zo horen we onder meer een telefoonnummer dat we makkelijk aan “867-5309/Jenny” van Tommy Tutone kunnen linken. Ook de visuals in de knotsgekke clip dragen eraan bij, terwijl Coheed and Cambria en passant ook nog eens verwijst naar hun eigen glorietijd met een riff die zo is weggelopen uit “Blood Red Summer”. Lekker rocken en het zo minder ingewikkeld maken dan ze de voorbije jaren soms probeerden. Het maakt van “Jessie’s Girl 2” zowel qua sound, qua clip als qua tekst het perfecte vervolgverhaal waarvan u niet wist dat u het nodig had. Want wilde u stiekem niet weten hoe het afliep met Jessie(’s girl)?

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coheed And Cambria - “Shoulder”

Hun eenmalige samenwerking met Rick Springfield van vorig jaar even buiten beschouwing gelaten is het alweer drie jaar geleden dat Coheed And…
LiveRecensies

Groezrock 2019 (Festivaldag 1): Lokale helden boven

Het festivalseizoen begint, en met wat voor een knaller! Na een indoorversie van vorig jaar, heeft de organisatie van Groezrock toch weer…
Muzieknieuwtjes

Nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop heeft 25 nieuwe namen aangekondigd. Evil Superstars, de band rond Mauro Pawlowski, doet er een reünieshow. Paolo Nutini en Christine &…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.