Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Confidence Man – “First Class Bitch”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Confidence Man – “First Class Bitch”

Sinds 2016 eigent Confidence Man, een groep afkomstig uit de Australische stad Brisbane, zich de missie toe om de wereld te amuseren met uiterst dansbare muziek met een satirisch kantje. Hun debuutplaat, het strakke Confident Music for Confident People, maakte twee jaar geleden echter duidelijk dat het niet gewoon om inhoudsloze clubsongs ging. Onder de speelse bovenlaag bevonden zich meesterlijke melodieën en progressies; uitschieters als “Out the Window” wisten zich probleemloos in ons brein te nestelen, en bevinden zich daar intussen nog steeds. We keken dan ook reikhalzend uit naar nieuw materiaal. Deze wens wordt vandaag ingewilligd in de vorm van “First Class Bitch”.

Op voorganger “Does it Make You Feel Good?” werd eind vorig jaar de humoristische factor ietwat teruggeschroefd, maar hier is die weer dubbel en dik aanwezig. Wat ons betreft kon de balans in beide gevallen eigenlijk iets beter. “First Class Bitch” bevat minder aanstekelijke grooves dan zowat alles op Confident Music; zelfs het evenzeer door gesproken tekst gedomineerde “C.O.O.L Party” bleef ons muzikaal een stuk meer bij. Voor het eerst lijkt het nummer eerder te functioneren als een nogal saaie backingtrack. Ook op tekstueel vlak zijn we minder geboeid; uiteindelijk zijn de bijdragen in opvallend lage stem van co-frontman Sugar Bones (waarin “Barbie Girl” nooit veraf is) het grappigste wat voorbijkomt.

Confidence Man bevindt zich al altijd in een wat precaire positie, want dergelijke kitscherige fusies van pop met house en disco lopen steeds het risico om irritant te gaan klinken. Op hun debuutplaat wist het kwartet ons echter zo te boeien met hun muziek dat dit nooit in de weg ging staan. Wat ons betreft vormt “First Class Bitch” dan ook de eerste keer dat ze wat steken laten vallen. Graag horen we op hun aankomende plaat een meer succesvolle voortzetting.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Confidence Man - "Firebreak"

Confidence Man is een muziekproject dat zo nu en dan geweldig hard weet te scoren. Als ze de bal juist slaan, dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DJ Seinfeld & Confidence Man - "Now U Do"

Armand Jakobsson, alias van de Zweedse DJ Seinfeld, is sinds de release van zijn single “U” een gewaardeerd begrip in de gevarieerde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.