Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BTS – “Dynamite”

De Koreaanse boyband BTS (of in het Koreaans 방탄소년단, wat Bulletproof Boy Scouts betekent) lijdt net als vele artiesten onder de coronacrisis. Zo werd hun uitverkochte wereldtournee noodgedwongen afgelast, want ook al is de situatie in Korea zelf zeer goed onder controle, globaal gezien is dat niet het geval. Toch staat er dit najaar een nieuw album te verschijnen. Beter nog: sinds vandaag kunnen we ook een gloednieuwe single beluisteren, die gepaard gaat met alweer een recordbrekende video op YouTube.

Initieel werd niet gepland het nummer op voorhand uit te brengen, maar door het uit de hand gelopen jaar leek het de band een goed idee deze positieve beat op de wereld los te laten. BTS poogt namelijk altijd al te helen met hun muziek. Zo waren ze ook betrokken in enkele campagnes met UNICEF om zelfliefde te promoten. 

“Dynamite” brengt het escapisme van de discoscene met zich mee. Upbeat en vrolijk vraagt het je mee te bewegen en jezelf misschien toch heel even los te laten om zo uit die coronale blues te treden. Het nummer is catchy, op diezelfde manier dat pop à la Nicki Minaj in 2012 ook wel eens catchy was. Zo bemerken we gauw dat de vocalen misschien net iets te hoog gepitcht werden, en wanneer de brug volgt verliezen de producers zich helemaal in het tacky maken van de song. Hoewel het ons dus initieel vrolijk maakt, gaat het liedje al snel tegensteken.

Voor het eerst zingt BTS (op remixes met Steve Aoki na) volledig in het Engels, en daardoor verliezen ze met “Dynamite” ook een deel van hun schwung. Hopelijk valt het album in een andere trend en brengt de band spoedig haar volledige potentieel.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single V - "FRI(END)S"

September vorig jaar bracht Kim Taehyung, beter gekend als V, zijn ep Layover uit. Het was zijn eerste grote, muzikale project dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jung Kook - GOLDEN (★★★★½): Gouden rollercoaster met verschillende invloeden

RM en J-hope brachten al een soloplaat uit, V en Jimin elk een ep. Vandaag is het de beurt aan het jongste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jung Kook - "3D" (feat. Jack Harlow)

Goed nieuws voor de fans van BTS: deze week kondigde de groep aan dat ze in 2025 weer samen als één geheel…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.