Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Protoje feat. Wiz Khalifa – “A Vibe”

©️ CPU – Bert Savels

Wie aan reggae denkt deze dagen, denkt aan Protoje. De Jamaicaanse zanger behoort tot een van de grootste reggaeartiesten van deze generatie. “Who Knows”, met meer dan 138 miljoen views op YouTube, is een van zijn bekendste hits en een mijlpaal van deze generatie reggae. Op 28 augustus komt zijn nieuwste album In Search of Lost Time uit, waarvan “A Vibe”, na “Same So”, het nieuwste voorproefje is.

“A Vibe” is een nummer dat duidelijk gaat over het gebruik en genot van de marihuanaplant, een wel vaker gebruikt onderwerp in reggae. Bij zo’n nummer mocht een rapper zoals Wiz Khalifa natuurlijk niet ontbreken. Maar het is geen typisch reggaenummer, een beat die meer aan hiphop doet denken zorgt voor een zomerse, rustgevende sfeer. Het refrein, dat Protoje voor zijn rekening heeft genomen, brengt je onmiddellijk naar een strand op de Caraïbische eilanden, waar de zon altijd schijnt en de zee onze voeten kietelt. Het zachte gezang van Protoje past zeer goed op de beat en bij de sfeer. Ook het rapgedeelte van Protoje is zeer welkom, zijn accent en vocabulair zorgen toch voor de nodige reggaesferen die we gewoon zijn. De bijdrage van Wiz Khalifa is aangenaam, maar niet broodnodig. Het nummer zou een mooi geheel zijn, ook zonder zijn toevoeging.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 augustus 2020

About Author

Robbe Nerinckx De liefde voor muziek is oneindig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief