Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protoje – “Same So”

©️ CPU – Bert Savels

Het nieuwe album van Protoje is klaar! De Jamaicaan behoort tot de populairste reggaerartiesten van zijn generatie en is ook in de mainstream geen kleine naam meer. Samen met Chronixx is hij ook de reden voor de roots-reggae revival, het genre dat door Bob Marley groot werd. Ondertussen heeft Protoje op Jamaica met The Habitat Camp een eigen studio gebouwd, waarmee hij ook veelbelovend reggaetalent een professionele omkadering geeft om muziek op te nemen. Voor zijn aankomende vijfde album maakte hij er al een drietal nummers, waaronder ook het nieuwe “Same So”!

“Same So” brengt het Jamaicaanse weer naar hier en onderstreept nog maar eens waarom Protoje tot de top van zijn genre behoort! De sound van Protoje is over de jaren heel clean geworden en dat maakt ook dat “Same So” zo modern en eigentijds klinkt. De stem van Protoje voelt ook weer aan als een oase van rust waar je heel vrolijk en opgefleurd van wordt. Voor de backings deed Protoje trouwens beroep op de twee opkomende reggaestemmen Sevana en Lila Iké, waarmee hij nog maar eens nieuw reggaetalent in de kijker plaatst. “Same So” is een nummer dat blijft hangen en dat bewijst dat Protoje met zijn vijfde album nog even fris en innoverend is als tijdens zijn begindagen.

Momenteel hangt er nog een groot vraagteken achter het optreden van het Protoje in Het Depot in Leuven op dinsdag 29 september, maar daarover zal weldra duidelijkheid geschaft worden.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1572 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protoje feat. Wiz Khalifa - "A Vibe"

Wie aan reggae denkt deze dagen, denkt aan Protoje. De Jamaicaanse zanger behoort tot een van de grootste reggaeartiesten van deze generatie….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Protoje, Kamasi Washington en Xavier Rudd onder nieuwe namen Couleur Café 2019!

Couleur Café heeft een moeilijke editie voor de kiezen, want het festival gaat door tijdens het drukste festivalweekend van het jaar. Niet…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.