Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bodybodybodybody – “Bdy”

We hebben in ons kleine Belgenlandje heel wat muzikanten van niveau rondlopen. Zo nu en dan besluiten er dan eens een paar om samen een band op te richten. Dat was ook het geval voor het nieuwe Bodybodybodybody. Andrew Van Ostade, die je misschien nog kent van zijn periode achter de drums bij School is Cool, en Dag Taeldeman, de frontman van het voormalige A Brand, sloegen onlangs de handen in elkaar en stampten een nieuw projectje uit de grond. En of het een ‘specialleke’ wordt… Het is de bedoeling om met Bodybodybodybody de oude Zuid-Italiaanse traditie van Taranta levende te houden door een uur lang hetzelfde ritme aan te houden, zonder pauze. Het opzwepende “Bdy” is daarvan een eerste voorsmaakje, dus hou je vast voor drie dolle minuten.

Al vanaf de eerste seconde grijpt het stevige tempo je meteen bij de keel. Begeleid door een harde beat en drum nemen de vage, mysterieuze stemmen van het duo je mee naar hun koortsdroom. ‘Boom boom, shake shake’, klinkt het terwijl we helemaal opgenomen worden door het ritme. Daarna komt er wat snelle elektronica bij kijken en wordt de percussie al wat harder. Na verloop van tijd spelen die elektronische invloeden een steeds grotere rol. Even valt de snelle beat dan weg, waardoor we in een zweverige waas terecht komen. De hoge synths doen dat intermezzo dan ook alle eer aan, maar de rust is slechts van korte duur. Alles vliegt ons plotsklaps weer om de oren, waardoor we niet weten waar eerst luisteren. Er gebeurt gigantisch veel op “Bdy”, waardoor we een beetje van onze melk zijn als het nummer eenmaal is afgelopen. Het is een binnenkomer van Bodybodybodybody, zoveel is zeker. Benieuwd hoe dit klinkt in die uur lang durende mix!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.