banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JWestern – “Call You Right Now”

Golvende achtergrondbeats, verfijnde akkoordprogressies en een rustig stemtimbre: dat is een korte, maar krachtige voorstelling van John Gooding, die met “Call You Right Now” zijn eerste single presenteert onder de artiestennaam JWestern. Zijn muziekstijl ligt wat tussen verschillende genres in (indie, jazz, hiphop…), maar één ding merk je duidelijk op tijdens het luisteren van zijn muziek: hij schrijft zijn teksten in zijn slaapkamer. Hij gebruikt die teksten dan ook vooral als uitlaatklep waarin hij al zijn persoonlijke verhalen kwijt kan.

Als we naar “Call You Right Now” luisteren, krijgen we meteen het gevoel dat we naar de nieuwste single van Easy Life, Yellow Days of Still Woozy aan het luisteren zijn. De jongeman uit Leeds heeft dan ook het juiste gevoel meezitten en laat ons, net als de eerder benoemde artiesten, niet stilzitten op onze stoel. Wat begint als een traag nummer op enkele tonen van wat gitaarakkoorden, verandert redelijk snel naar een sterke debuutsingle die zich bevindt tussen de genres pop en indie. Ook het refrein heeft iets leuks. Dat komt vooral door de verfijnde percussie die ons op sleeptouw neemt en niet zozeer door de tekst die maar bestaat uit één zin die telkens herhaald wordt. Dat is een spijtige zaak, waardoor we ietwat op onze honger blijven zitten. Daarbij komt ook nog dat het nummer al wat begint af te bollen vanaf de tweede minuut en zich niet echt meer weet recht te trekken. Toch blijven we geloven in de jonge artiest JWestern, die hopelijk binnenkort een iets sterkere tweede single uitbrengt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 100 gecs – “mememe”

Laura Les en Dylan Brady vormen sinds 2015 samen 100 gecs. Online worden ze vaak in één adem uitgesproken met hyperpop, het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single O S K I - "Wait For You"

Rijzende ster O S K I waande zich nog maar heel recent in de echte wereld van muziek. Na enkele singles onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.