Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JWestern – “Call You Right Now”

Golvende achtergrondbeats, verfijnde akkoordprogressies en een rustig stemtimbre: dat is een korte, maar krachtige voorstelling van John Gooding, die met “Call You Right Now” zijn eerste single presenteert onder de artiestennaam JWestern. Zijn muziekstijl ligt wat tussen verschillende genres in (indie, jazz, hiphop…), maar één ding merk je duidelijk op tijdens het luisteren van zijn muziek: hij schrijft zijn teksten in zijn slaapkamer. Hij gebruikt die teksten dan ook vooral als uitlaatklep waarin hij al zijn persoonlijke verhalen kwijt kan.

Als we naar “Call You Right Now” luisteren, krijgen we meteen het gevoel dat we naar de nieuwste single van Easy Life, Yellow Days of Still Woozy aan het luisteren zijn. De jongeman uit Leeds heeft dan ook het juiste gevoel meezitten en laat ons, net als de eerder benoemde artiesten, niet stilzitten op onze stoel. Wat begint als een traag nummer op enkele tonen van wat gitaarakkoorden, verandert redelijk snel naar een sterke debuutsingle die zich bevindt tussen de genres pop en indie. Ook het refrein heeft iets leuks. Dat komt vooral door de verfijnde percussie die ons op sleeptouw neemt en niet zozeer door de tekst die maar bestaat uit één zin die telkens herhaald wordt. Dat is een spijtige zaak, waardoor we ietwat op onze honger blijven zitten. Daarbij komt ook nog dat het nummer al wat begint af te bollen vanaf de tweede minuut en zich niet echt meer weet recht te trekken. Toch blijven we geloven in de jonge artiest JWestern, die hopelijk binnenkort een iets sterkere tweede single uitbrengt.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathan Dawe – “Way Too Long" (feat. Anne-Marie & MoStack)

De Britse DJ Nathan Dawe heeft de handen ineengeslagen met singer-songwriter Anne-Marie en rapper MoStack om een nieuw nummer uit te brengen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Luciani - "Le reste"

Over de taalgrens heen is Clara Luciani al lang geen nobele onbekende meer, maar hier lijkt een doorbraak nog even op zich…
AlbumsRecensies

Skullcrusher - Storm in Summer (★★★): Een rollercoaster zonder pieken of dalen

Muzikaal gezien is Skullcrusher, ofwel Helen Ballentine, het tegengestelde van wat haar naam doet vermoeden. Geen harde, schreeuwerige creaties die je hoofd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.